Hungrytown - Circus for Sale (2024)

1 stem

Roots / Folk
Label: Big Stir

1. Another Year (2:39)
  2. Circus for Sale (3:02)
  3. Feel Like Falling (2:30)
  4. Man of Poor Fortune (3:53)
  5. Green Grow the Laurels (3:45)
  6. Trillium and Columbine (2:31)
  7. Tuesday Sun (3:14)
  8. Morning Brings Peace of Mind (4:03)
  9. Gravity (3:50)
  10. Little Bird (3:53)
  11. Late New England (Afternoon in June) (2:43)
  12. Leaving (2:14)
avatar van potjandosie
het vierde album van het tegenwoordig uit Vermont/U.S.A. opererende duo/stel zangeres Rebecca Hall en multi-instrumentalist Ken Anderson.

een lichte koerswijziging ten opzichte van hun fraaie, gelijknamige roots/folk debuut (2008). de folky sound van dat album is hier deels vervangen door een meer "poppy" sound en uitgebreid met o.a. strijkers, dat in combinatie met de iets mindere kwaliteit van hun songs, minder aanspreekt.

favoriete nummers zijn de traditional "Green Grow the Laurels", de cover van het melancholische Bert Jansch nummer "Morning Brings Peace of Mind" en de fraaie melodieen van hun eigen songs "Tuesday Sun" en "Little Bird". ook de door Rebecca Hall geschreven murder ballad "Man of Poor Fortune" met fraaie viool accenten van Rachael Birkin reken ik tot de hoogtepunten.

helaas staan daar een aantal nummers o.a. "Circus for Sale", "Feel Like Falling" en "Gravity" tegenover die ook na meerdere luisterbeurten niet willen beklijven. bovendien maakt de toevoeging van een strijkkwartet op een nummer als "Late New England" hun muziek wat gekunsteld.

hoop van harte dat dit muzikale duo, die een aantal jaren geleden hun banen in de stad New York opgaven en inwisselden voor een rustiger bestaan in het landelijke Vermont, van hun muziek en tournees kunnen leven.

Album werd geproduceerd door Ken Anderson
(grotendeels) recorded at Song Catcher Recording, West Townshend, Vermont

de titel van dit album "Circus for Sale" wordt in de liner notes als volgt toegelicht:

"In 2016, while touring in southwest England, we were hosted by a gentleman who had recently returned from a business trip up north. He described seeing an actual circus for sale, right down to the horses, monkeys and a tired, dejected old lion in a cage. The symbolism and imagery were so woefully relevant that we knew we had the title and theme for this album"