Björn Peter Thisell - Visseltofta Folkfest (2024)

Zweden
Roots
Label: Continental

1. Poncho (4:40)
  2. Pigmeat (2:59)
  3. Visseltofta (3:15)
  4. Human Anmials (3:32)
  5. Pray a Star Shines (3:18)
  6. A Long Long Way from Home (2:56)
  7. The Only Dance Floor (4:04)
  8. (At Night) Morning Light (3:57)
  9. Piano Song * (2:37)
  10. Bjarnum Happy Feet * (2:45)
  11. Morning Light * (3:53)
  12. Rainbow Plan (3:47)
avatar van potjandosie
onlangs op aanraden van de platenwinkel dit album van de mij onbekende Zweedse singer/songwriter Bjorn Peter Thisell beluisterd en aangeschaft. dit blijkt zijn derde album te zijn. de opvolger van "Thisell 2" (2016).

hoewel ik van mening ben dat de beste americana uit Amerika zelf komt, ben ik aangenaam verrast door deze Zweedse roots/americana met voornamelijk folk en country invloeden. op dit album staan 9 liedjes ofwel miniatuurtjes waar de melancholie van afdruipt. mooie, rustige nummers met een enkel mid-tempo nummer zoals "A Long, Long Way from Home".

om maar weer eens een open deur in te trappen een fraai "herfstalbum" met stemmige, ingetogen liedjes ingekleurd met accenten van o.a. pedal steel gitaar en viool. rocken doet dit album niet.

favoriete nummers benoemen is lastig, want dit is typisch een album dat je qua sfeer het best in zijn geheel kan ondergaan. de tijd zal leren wat de houdbaarheid van dit album is. vooralsnog volsta ik met 4 sterren.

overigens staan er 9 nummers op inclusief het laatste nummer "Rainbow Plan". zal correctie indienen.
Oeps! ik zie nu pas dat wie anders dan erwinz en Tonio zijn muziek eerder onder de aandacht hebben gebracht.

Album werd geproduceerd door BPT en Per-Ola Eriksson
Recorded at Stora Roda, Bjarnum & my living room in Hassleholm
Music and lyrics by BPT

Peter Thisell: vocals, guitars, bass, synths, percussion
Beatrice Rosdahl: vocals, guitar, lap steel
Malin Naslund: bass, vocals
Bjorn Kleinhenz: acoustic guitars
Wilmer Persson: drums
Joseph Jeppsson: pedal steel
Per-Ola Eriksson: vocals, synths, Nashville guitars
Karin Wiberg: violins

avatar van Tonio
Dankzij potjandosie en Lura er op geattendeerd dat er weer een nieuwe van Thisell is verschenen. Dat is onverwachts maar niet vreemd. Want zijn eerste en tweede album dateren alweer van 2014 en 2016, en dat is dus al weer een tijd geleden.

Ik was erg enthousiast over beide albums. Draaide ze de eerste jaren geregeld, maar de eerlijkheid gebiedt mij te erkennen dat het al weer een tijd geleden is dat ik hieraan dacht. Tot nu dus.

Dit nieuwe album - dit keer onder zijn volledige naam - ligt volledig in de lijn van die vorige twee. Heerlijke rustige muziek, ergens tussen folk en americana. En dan met een Zweeds tintje.

En hoewel ik zijn muziek toch wel minder vind dan die van mede-Zweed Carl Mathson (zie diens ook dit jaar verschenen The Lancaster Orchestra - A Light That Can Brighten Up the Dark) kan ik genieten van dit lekkere sfeervolle album.