Tha Eastsidaz - Still Easty (2024)

Label: Death Row

1. Passport (0:56)

2. Hood Been Good (3:20)

3. Groove Bacc (3:24)

met October London

4. Rag Tied (3:08)
  5. Going Down (2:52)
  6. Watch & Chillin (3:18)

7. Gangstafied (3:49)

met Butch Cassidy en Snoop Dogg

avatar van Yestsida
Toch één van de grotendeels vergeten groepen uit begin jaren '00.

Tha Eastsidaz brachten twee albums uit, één in 2000 en de opvolger meteen erna in 2001. Snoop Dogg was uiteraard de publiekstrekker maar was gewoon een evenwaardig lid van het trio. (Big) Tray Deee en Goldie Loc waren de andere twee leden, die laatstgenoemde heeft toch altijd één van de vetste stemmen in Hip Hop gehad vind ik. In volledigheid draai ik de twee albums niet meer maar met enige regelmaat komen er nog wel losse nummers voorbij. Na zoveel jaren zijn ze terug, ditmaal met een EP. Als we naar de cover kijken lijkt het alsof Snoop Dogg geen lid meer is van Tha Eastsidaz (hij wordt ook als gastartiest gecrediteerd), maar behalve op Rag Tied horen we hem gewoon op elk nummer hoor.

Still Easty is in principe exact wat we mogen verwachten van deze oudgediende. Drie oude West Coast-rappers rappen over niets in het bijzonder over vrij simpele en vermakelijke beats. Deze EP ligt volledig in dezelfde lijn als de onafhankelijke albums van Snoop Dogg (dus vanaf Coolaid). Leuk om te beluisteren, al staat er niet iets op om naar terug te keren.

Kijkende naar de recente projecten van het label lijkt Death Row Records wel volledig de transitie gemaakt te hebben naar Snoop's label Doggy Style Records hé? Het label heeft niet meer het mythische en legendarische van vroeger, het is gewoon het "nieuwe" huis geworden van DPGC.

avatar van Kos
Kos
Grandpa rap gaat nog heel groot worden.