Majestica - Power Train (2025)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Power Train (4:04)
  2. No Pain, No Gain (3:35)
  3. Battle Cry (4:30)
  4. Megatrue (5:41)
  5. My Epic Dragon (6:30)
  6. Thunder Power (3:06)
  7. A Story in the Night (5:34)
  8. Go Higher (4:08)
  9. Victorious (4:07)
  10. Alliance Anthem (6:15)
avatar van Dukebox
Ben je op zoek naar lekkere powermetal, of symfo metal, dan ben je met dit album op een geweldig station aanbeland. Mamma Mia (niet voor niets gebruik ik een ABBA term), wat dendert dit lekker door. Veel hooks, goeie riffs, sterke songs, die op het eerste geluid op elkaar lijken, maar na een paar keer luisteren merk je de diepgang en de soms grote verschillen. Prima productie, ook bas en drums en productie tiptop in orde. Ongeveer even goed als dat fenomenale kerstalbum van de heren, een paar jaar geleden. Blij dat Tommy tijd heeft gemaakt voor Majestica door uit Sabaton te stappen.

avatar van ShadowGallery79
Inderdaad een heel behoorlijk album. Lekkere vlotte nummers met overwegend mooie melodiën.

avatar van The_CrY
Nondeju wat een fantastische power metal plaat. En dit keer ook niet zo'n band met louter poprefreintjes, wat ik overigens ook zeer kan waarderen, maar soms wel fijn om een 'pure' power metal band te horen die er net zo hard voor gaat als de grote bands van weleer, en dan denk ik aan oudere Avantasia, Stratovarius, en ook Power Quest, met toch weer een moderne twist in de productie en arrangementen. Wat een zanger ook weer!

avatar van Von Helsing
Normaal ben ik niet zo van de powermetal of symfo metal, maar dit album is fenomenaal! Alle songs staan als een huis en de zanger is erg indrukwekkend. Volgens mij is Majestica een doorstart van ReinXeed. Staat geen slechte broeder op.

avatar van jasper1991
Dit lijkt me een mooie krent uit de nieuwe powermetalpap. De Zweden, die een beetje in de stijl van hun landgenoten Sabaton in hun begintijd spelen, schrijven sterke nummers met een mooie, galmende productie en de zanger is inderdaad heel goed. Af en toe gave snelle nummers, dan weer wat zwaarder en logger; dat creëert een prettig geheel. 'A Story in the Night' kent een Dragonforce-achtige solo, dat is ook wel leuk nostalgisch

avatar van The_CrY
Liefhebbers van deze plaat moeten ook dit album eens checken:
Insania - The Great Apocalypse (2025) - MusicMeter.nl