An Emotional Fish - Junk Puppets (1993)

Ierland
Label: Atlantic

1. Rain (4:30)
  2. Harmony Central (4:00)
  3. Sister Change (5:27)
  4. If God Was a Girl (4:15)
  5. Careless Child (6:46)
  6. Star (5:17)
  7. Hole in My Heaven (2:59)
  8. Innocence (4:16)
  9. Half Moon (3:14)
  10. Digging This Hole (6:19)
  11. Yeh Yeh Yeh (5:25)
avatar van thebestfreaks
Ik geloof dat deze plaat na 'Celebrate' de doorbraak moest gaan worden. Ze gaan hier, wat mij betreft nogal 'over the top', maar ze hebben het zéker geprobeerd.

avatar van Saldek
Goede drumpartijen, lekker gitaarwerk, strakke songs.......
Dit album kan desondanks voor mij niet tippen aan de eerste. Wel klinkt dit album fris en gangbaar. Het nummer dat er voor mij met kop en schouder bovenuit steekt is toch wel 'Careless child'. Sterk en opbouwend dat doet verassen met een strijkers-ensemble en die je via deze naar de climax geleidt. Schitterend.

avatar van SirNoodle
Careless child is inderdaad fantastisch, maar ik ga ook akkoord dat dit als doorbraakplaat ietwat te geforceerd klinkt. De magie van de debuutplaat is wat weg... allemaal wat middelmatig jammer genoeg.

avatar van Helicon
Ik vind dit album toch beduidend minder dan hun debuutplaat. Voor blijven alleen de nummer Sister Change en Star echt overeind staan

avatar van Rainmachine
Heb AEF ook live gezien tijdens de tour van deze plaat, stonden met 35 man te kijken weet ik nog. Echt bizar en zwaar onterecht, ze waren live erg goed en verdienden meer waardering maar na Celebrate is de band schijnbaar toch snel vergeten buiten Ierland. Jammer. Het nieuwe Jerry Fish project was weer een leuke verrassing dus het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

avatar van Twinpeaks
Degelijke tweede van deze band .De verwachtingen gekweekt na het debuut werden niet ingelost. Toch is er wel moois te ontdekken. Careless Child is zo'n diamantje . Ook Sister Change is lekker . Misschien ook wat ondergesneeuwd in het toenmalige muzikale landschap . 3 en halve ster kan ik er wel aan kwijt hoor.

avatar van Dibbel
Ik kan me deze band nog herinneren als een groep die enigszins blije rockmuziek maakte in de stijl van pakweg U2.
Waarschijnlijk op Pinkpop gezien in, ik denk 1991.
Dan is dit album toch anders.
Veel donkerder en wat zwaarmoedig klinkend en met breed uitwaaierende gitaren, al gaat het dan ook weer niet de shoegazerskant op.
Maar ik vind het wel lekker eigenlijk weer na al die jaren.
Zal hem echt nog een paar keer meer in moeten leggen voor een waardering, want heeft echt een aantal draaibeurten nodig.

avatar van Rainmachine
Nu weer eens in de speler en toch wel weer even heel erg lekker. Gooi 'm ook een hele punt omhoog want mijn oude score was toch wat the mager. Sister Change, Digging This Hole en Star zijn de prijspakkers.