Hier een
artikel waar ik het oneens mee ben.
Men beweert hier dat dit werk niet veel speciaals is. Waarschijnlijk zal de schrijver niet erg veel van het werk hebben begrepen. Als je weet dat heel het album zich in een experimentele sfeer bevindt, durft een nummer natuurlijk wel eens tegensteken.
Toch blijft dit wat mij betreft een schitterend album.
Ik vind het briljant hoe er in dit album tewerk wordt gegaan. Men neme een origineel '80s acid house nummer en men restyled het in een nu-schoolversie. Acid jams moeten er tussen, het nummer wordt onherkenbaar gemaakt door heel het stuk te verknippen. Drums en zware beats vallen hierdoor op een ander punt dan ze gewenst zijn zonder afbreuk te doen aan het dansbare. Het moet dansbaar blijven enkel moet het voorspellen van geluiden zo veel mogelijk uitgeschakeld worden door heel de tijd te veranderen.
Zulk concept is gewoonweg al razend interessant.
Je moet duidelijk verder luisteren dan je gewoon bent. Sommige nummers lijken achteruit te draaien, herhalende 303 geluiden worden fijner getweakt om een climax te veroorzaken.
En dat men niet constant verandert van geluid maar binnen hetzelfde nummer blijft werken is ook duidelijk. Moet je die acidhosue van Chicago eens beluisteren; 5 minuten met vrij weinig verandering. Een ode aan de acidhouse met liefde gemaakt.