Fat Joe - The World Changed on Me (2024)

Label: RNG

8. Fresh (2:59)

met Tony Sunshine

9. Paradise (2:27)

met Anitta en DJ Khaled

10. The World Changed on Me (2:21)
  11. They Don't Love You (2:31)
avatar van Yestsida
Saai.

14 jaar heeft het geduurd voordat Fat Joe een nieuw soloalbum uitbracht. The Darkside, Vol. 1 vind ik wel een leuk album, geregeld speel ik nog enkele nummers af. Een tijdje geleden kwamen er nog collaboratiealbums uit met Remy Ma en Dre, veel herspeelbaarheid was er jammer genoeg niet. Na zo'n lange tijd dacht Fat Joe dat het dan toch tijd was voor zijn elfde studioalbum, The World Changed on me.

Meer 13-in-een-dozijn als dit gaat het bijna niet worden. Er staan een aantal leuke producties op maar werkelijk niets memorabel. Fat Joe lijkt op automatische piloot te gaan, hij lijkt er niet echt zin in te hebben. Met momenten bekruipt me het gevoel dat deze LP bijna een verplichting was voor hem. Qua gastartiesten gaat Remy Ma wel hard op Us en Babyface zingt prachtig op I Got You. Op dit vlak wederom ook geen uitschieters.

Slecht is het niet, behalve de eerste zinnen van Fat Joe op Mini Birki "They say you fucky-fucky, that Rollie chunky-chunky, Take a chance, do the dance, Humpty Dumpty"... dat is echt rampzalig.
Dit is zo'n LP dat je meteen weer vergeten bent.