Stryper - To Hell with the Amps (2024)

Alternatieve titel: Acousticyzed

1 stem

Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. You Know What to Do [Acoustic] (4:56)
  2. Soldiers Under Command [Acoustic] (4:49)
  3. No More Hell to Pay [Acoustic] (4:53)
  4. Make You Mine [Acoustic] (3:49)
  5. Loud & Clear [Acoustic] (3:49)
  6. Lady [Acoustic] (4:48)
  7. Honestly [Acoustic] (4:26)
  8. Calling on You [Acoustic] (4:08)
  9. Amazing Grace [Acoustic] (4:49)
  10. Always There for You [Acoustic] (4:10)
  11. All for One [Acoustic] (4:36)
  12. Intro [Acousticyzed Live at Spirit House] * (0:31)
  13. You Know What to Do [Acousticyzed Live at Spirit House] *
  21. Amazing Grace [Acousticyzed Live at Spirit House] *
  22. Allways There for You [Acousticyzed Live at Spirit House] *
  23. All for One [Acousticyzed Live at Spirit House] *
avatar van RonaldjK
Bij hun eigen Stryper Recording uitgebracht akoestisch plaatje, zoals de titel To Hell with the Amps aangeeft. Werkt dat?
Het heeft voordelen. Ook op akoestische gitaar hoor je gitaristische hoogtepunten, inclusief solo's. Oz Fox is weer spetterend. Grootste voordeel is dat nu veel beter is te horen wat Robert Sweet op een (voor de gelegenheid kleine?) drumkit doet; genieten van talrijke details middels breaks, fills en andere pareltjes in zijn spel.

De eerste helft is voor de steviger nummers, meestal uptempo. Daar bevinden zich mijn favorieten: You Know What to Do, Soldiers under Command, No More Hell to Pay, Loud & Clear en helemaal aan het slot All for One.
In de tweede helft ingetogener werk, waarbij opvalt dat Honestly naar mineur is getransponeerd met aangepaste melodie, wat het nummer aangenaam van zijn zoetheid verlost. Ook vinden we kerktraditional Amazing Grace, voor de gelegenheid in een bluesjasje gestoken.

Afgelopen juli verschenen, eveneens passend bij lange winteravonden, vooral bedoeld voor de vaste fanschare.

avatar van B.Robertson
En afgelopen februari verschenen als CD/Blu-ray Acousticyzed - discogs.com

avatar van RonaldjK
Hm, dat wist ik niet! Verdient een aanvulling/correctie hier op MuMe. Met Acousticyzed als alternatieve titel? Of vice versa, B.Robertson?

avatar van B.Robertson
Ik zou 'm als alternatieve titel invoeren. Is me nooit gelukt een fatsoenlijke hoes op groot formaat te vinden maar mooi dat de digitale uitgave er nu wel op staat. Stryper - Acousticyzed - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives - metal-archives.com

avatar van RonaldjK
Inmiddels verwerkt op MuMe, dank CHIEP! En nu eens kijken of ik het album in fysieke vorm ga tegenkomen, in welke versie dan ook.