Ian & Sylvia - Early Morning Rain (1965)

Canada
Folk
Label: Vanguard

1. Come in Stranger (1:55)
  2. Early Morning Rain (3:55)
  3. Nancy Whiskey (2:35)
  4. Awake Ye Drowsy Sleepers (3:25)
  5. Marlborough Street Blues (2:15)
  6. Darcy Farrow (3:30)
  7. Travelling Drummer (2:25)
  8. Maude's Blues (3:58)
  9. Red Velvet (2:17)
  10. I'll Bid My Heart Be Still (2:48)
  11. For Lovin' Me (2:16)
  12. Song for Canada (4:06)
avatar van AOVV
Stemmig folkplaatje van Ian & Sylvia Tyson, die vanuit Canada naar New York waren getrokken om het te maken in de folk scene, en in 1964 trouwden. Op dit album staan voornamelijk eigen songs, al vallen Early Morning Rain en For Lovin' Me, me in de tracklist op. Beide songs zijn van de hand van hun landgenoot Gordon Lightfoot, en verschenen pas op zijn debuut Lightfoot! uit 1966, na deze plaat dus.

Het zijn ook meteen de sterkste songs van het album, vind ik, want het eigen werk kan me niet geheel overtuigen. Het sfeertje is wel aanwezig, maar de songs klinken wat gelaten.

3 sterren