Maceo Parker - Life on Planet Groove (1992)

Funk / Jazz
Label: Verve

1. Shake Everything You've Got (16:39)
  2. Pass the Peas (11:27)
  3. I Got You (I Feel Good) (3:46)
  4. Got to Get U (7:09)
  5. Addictive Love (8:59)
  6. Children's World (6:22)
  7. Georgia on My Mind (7:23)
  8. Soul Power '92 (14:13)
Live registratie, dus je hoort het publiek tekeergaan.
Een van de leukere albums vanwege het geinen onderling tussen Maceo en Fred de trombonist [Fred! Fred!]

Maceo's spel heeft misschien wel een catchy, geformuleerde stijl, maar op de solo van de eerste track blaast hij werkelijk de sterren van de hemel!

2% Jazz & 98% Funky stuff! Good lord...

Puur genieten, beste funk album dat ik ooit heb gehoord.

avatar van HiLL
Ook Maceo was gisteren natuurlijk weer present op Nort Sea en hoe? Een topband met een zeer zeer goede basspeler..heerlijk! Maceo speelde weer heerlijk op zijn sax en leuk dat Candy weer ff kwam spelen. Het gerucht ging dst Prince zou komen, was leuk geweest ook al houd ik er totaal niet van. Maceo Parker komt heel goed over in de grote Statenhal die niet eens heel vol was, dit in tegenstelling tot Candy en Joss. Het was wel erg lekker weer.

Die huwelijksaanvraag was ook wel erg mooi. Verder heb ik niet bewust gekeken.

avatar van HiLL
herman schreef:

Die huwelijksaanvraag was ook wel erg mooi. Verder heb ik niet bewust gekeken.

haha ja was wel leuk idd, hoe krijg je dat voor elkaar?

Gewoon vragen? Als je mensen kent die backstage komen, dan is het zo geregeld lijkt me. Of ze zijn gewoon spontaan het podium opgeklommen, maar dat lijkt me onwaarschijnlijker.

avatar van sean10
heerlijke plaat, pure funk. i got you (i feel good) wordt echt ongelofelijk goed gezongen. je kan niet stilzitten als deze cd aanstaat!

avatar van Reijersen
Live is deze man een god en dat is dan ook terug te horen op deze live-cd. Maceo is een topper op de sax, heb 'm dit jaar (2007) nog live mogen aanschouwen op North Sea Jazz en dat is een aanrader voor iedereen.

4 sterren.

LocoHermano
I want you to blow, oh Maceo!

4 sterren

avatar van platedraaier
Super funky dus, zoals al aangegeven. ook Candy Dulfer blaast nog een moppie mee tijdens dit concert.
Eén van de beste live funk platen ever inderdaad.

avatar van jellorum
Heel erg goede funk op dit schijfje maar eigenlijk had ik niet anders verwacht...Parker behoort namelijk tot dat uitmuntende clubje van muziekgekken waar hij ook wel een paar fijne plaatjes heeft mee gemaakt (understatement van de eeuw)....

Live is de man al helemaal niet versmaden zoals deze plaat wel bewijst...ik had het geluk om hem enkele jaren terug weeral, bezig te zien terwijl ik bijna naast hem op het podium stond!!

Soul Power en Pass The Peas zijn hier absoluut dé funkers..enne volgens mij was het publiek daar aanwezig het wel met me eens...

avatar van jeroentjuhh
Maceo, mijn held. Jammer van de rustige nummers die er tussen staan, vandaar dat ik er geen 5 sterren voor kan geven.
Funkend en swingend is hij op zijn best en is hij dé beste!

avatar van VDB79
Kende deze nog niet maar blij dat ik ‘em ontdekt heb. Eigenlijk “gewoon” een JB’s live plaat met Maceo in een iets prominentere rol.
Wat kan ik zeggen…They don’t make ‘em like this anymore. Wát een muziek. Misschien nog wel beter dan het jaren ‘70 live werk wat ik van de mannen ken.
Met een Hollands tintje dankzij een jonge Candy Dulfer in een gastrol.