Het vierde deel uit de Musterhaus-serie van EN.
Vier liedjes van de Heren Neubauten uitgevoerd door het Redux Orchestra o.l.v. Ari Benjamin Meyers, die voor de arrangementen heeft getekend, maar natuurlijk onder supervisie van Blixa en zijn mannen.
(Plus zang van Blixa)
Een maand of acht voor dit verscheen heb ik op het forum van de website van EN heel stoutmoedig geopperd hoe de muziek van de Neubauten zou klinken als de mannen in plaats van hun eigen speciale instrumentarium gebruik zouden maken van standaardinstrumenten als piano, saxofoon, drumstel etc.
Ik werd zo ongeveer afgeslacht (door medesupporters, niet door de band) om dat maar te durven denken! Vooral de 'saxofoon' was heel erg fout. Wist ik veel dat Blixa een bloedhekel aan het geluid van een saxofoon heeft?
Misschien, heel misschien heeft het EN toch enigzins aan het denken gezet, maar het kan natuurlijk ook toeval zijn dat ze nog geen jaar later met dit experiment aan kwamen zetten!
Merkwaardigerwijs was na uitkomst van dit album iedereen op het forum het erover eens dat het een geslaagd experiment was, en dat de nummers ook in uitvoering door een (klassiek?) orkest goed stand bleven houden.
Zelf was en ben ik er overigens minder enthiousiast over, maar slecht is het nu ook weer niet.
3 sterren.