Jocelyn Pook - Deluge (1997)

1 stem

Neoklassiek
Label: Virgin

1. Requiem Aeternam (4:34)
  2. Indigo Dream (5:09)
  3. Oppenheimer (6:46)
  4. Thousand Year Dream (3:48)
  5. Forever Without End (4:43)
  6. Blow the Wind / Pie Jesu (2:57)
  7. Migrations
  8. Goya's Nightmare (5:57)
  9. Backwards Priests (3:37)
  10. Forever Without End (Solo Voices) (1:52)
  11. La Blanche Traversée (3:58)
  12. Flood (4:47)
avatar van thomzi50
Een mooi album, dat er in zekere zin onder lijdt dat de mooiste stukken twee jaar later door Stanley Kubrick voor Eyes Wide Shut worden gebruikt. Nou ja, dat heeft Pook natuurlijk ook enorm geholpen, daardoor kennen veel meer mensen (onder wie ikzelf) haar überhaupt. Maar voor wie - zoals ik - pas jaren na het beluisteren van de Eyes Wide Shut-soundtrack méér van Pook gaat luisteren, heeft 'Deluge' daardoor een stuk minder kracht. Het is een fraai, sfeervol album, echt sterk en toonvast, met steeds die mengeling van melancholie en duisternis, maar voor wie de rest van haar oeuvre kent sneeuwt het toch enigszins onder. Kwalitatief dikke 4*, gevoelsmatig voor mij nu eerder 3,5'je.