menu

The Mugwumps - The Mugwumps (1967)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Folk / Rock
Label: Warner Bros.

  1. Searchin' (3:03)
  2. I Don't Wanna Know (2:11)
  3. I'll Remember Tonight (2:07)
  4. Here It Is Another Day (2:14)
  5. Do You Know What I Mean (1:59)
  6. You Can't Judge a Book by the Cover (3:02)
  7. Everybody's Been Talkin' (2:30)
  8. Do What They Don't Say (2:15)
  9. So Fine (2:37)
totale tijdsduur: 21:58
zoeken in:
avatar van nlkink
The Mugwumps ontstond in 1964 toen The Big 3 uitelkaar vielen. De groepsleden Cass Elliot en Jim Hendricks, ondertussen getrouwd om Jim Hendricks uit militaire dienst (lees: Vietnam) te houden, benaderden John Sebastian, Zal Yanovsky en Denny Doherty om The Mugwumps te vormen. Er werd in 1964 een single uitgebracht en een aantal nummers opgenomen voor een album. Echter, nadat de single flopte in 1964 verlieten John Sebastian en Zal Yanovsky de groep om zelf iets op te starten. Dat werd uiteindelijk in 1965 The Lovin' Spoonful.
Cass Elliot en Denny Doherty zouden zich uiteindelijk bij Michelle Phillips en John Phillips voegen om The Mamas & The Papas te formeren.
Nadat zowel The Lovin' Spoonful als The Mama's & The Papas door waren gebroken werden de opnames van The Mugwumps alsnog interessant genoeg geacht om als album uit te brengen. Een toen tamelijk gebruikelijke mix van covers en eigen materiaal. Misschien interessant voor liefhebbers van voornoemde groepen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:13 uur

geplaatst: vandaag om 12:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.