Al Jarreau - Best Of (1996)

R&B / Funk
Label: Warner Bros.

1. Compared to What (5:23)
  2. Goodhands Tonight (6:18)
  3. Agua de Beber (3:57)
  4. Take Five (3:32)
  5. Spain (I Can Recall) (6:36)
  6. Never Givin' Up (3:59)
  7. Roof Garden (6:17)
  8. We're in This Love Together (3:47)
  9. Mornin' (4:17)
  10. Boogie Down (4:04)
  11. Moonlighting (Theme) (3:03)
  12. Since I Fell for You (3:53)
  13. After All (4:19)
  14. So Good (4:15)
  15. Heaven and Earth (4:26)
  16. Like a Lover (6:42)
onmiddellijk gekocht na het laatste optreden van Al in Antwerpen
indrukwekkend artiest

avatar van FunkStar
De singles Roof Garden, Mornin' en Boogie Down zijn erg lekker! Maar ook Never Givin' Up is erg funky! En Aqua de Beber (van Astrud Gilberto) heeft hij goed gedaan..

En OOPS! Waar is Day By Day met Shakatak....??

avatar van principal2000
Redelijk leuke verzamelaar van de man die zijn mond als instrument gebruikt.

Ziegler
Vreemde verzamelaar. Waarom staat er niets van We got by op? Dat is toch echt z'n sterkste album! Is die van een andere maatschappij o.i.d.

avatar van Poeha
Waarschijnlijk wel. Eerste album zat hij bij Bainbridge, de volgende twee, waaronder We Got By, bij Reprise. Vervolgens is hij overgestapt naar Warner Bros. (van 1978 tot en met 1986) om vervolgens weer terug te keren bij Reprise. Deze verzamelaar is uitgebracht door Warner Bros. en daarom begrijp ik dan weer niet het ontbreken van L Is for Lover. Prachtig nummer.

avatar van gaucho
Dat zegt allemaal niet zoveel. Reprise Records - ooit opgericht door Frank Sinatra - is onderdeel van de catalogus van Warner Brothers. Later verschenen nummers als So good en Heaven and earth - waarvan de oorspronkelijke albums ook zijn uitgebracht op Reprise - staan hier ook op. Lijkt me gewoon een kwestie van tamelijk willekeurige keuzes.
Day by day is officieel een nummer van Shakatak, met Al als gastvocalist. Verscheen bij Polydor, wat de afwezigheid van dat nummer op deze compilatie verklaart.

Natuurlijk blijft er altijd wel wat te wensen over, maar al zijn echt grote hits staan hier wel op, evenals zijn bijzondere coverversies van Spain, Take five, Compared to what en Agua de beber. Dat maakt dit naar mijn idee toch wel een heel geslaagde verzamelaar.