Cannibal Ox - AIREPLANE (2025)

Label: IGC

1. Eastern Sun [Introduction] (0:59)
  2. Airebender (2:51)
  3. Good Fuel (3:14)
  4. Why's Water Wet? (3:07)
  5. Underworld (3:41)
  6. Necklace (3:06)
  7. Dark Metropolis (3:46)
  8. Becoming One (3:43)

met Coax Marie

9. Star Killer (3:09)

met Planet Asia

10. Brothers of Zeus (3:40)

met Vinnie Paz

11. Above the Pain (3:41)
  12. Go Lion (4:03)
  13. Wisdom Eons Ago (4:31)

met The Grouch, Eligh en Scarub

14. Breathe (3:42)
  15. Hero's Journey [Interlude] (1:45)
  16. Phoenix Wing (4:32)

met Coax Marie

avatar van Silky & Smooth
In principe dus gewoon Vast Aire album met Bill Cosmiq achter de knoppen?

avatar van MJ_DA_MAN
Silky & Smooth schreef:
In principe dus gewoon Vast Aire album met Bill Cosmiq achter de knoppen?
Klopt. Geen Vordul Mega.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Waarom brengt Vast Aire het dan niet gewoon als een soloplaat uit? Zeker met die titel is dat een beetje vreemd.

avatar van Silky & Smooth
Ik had de titel even niet goed door laten dringen, maar ik dacht net precies hetzelfde. Ook het feit dat alles in de meervoudsvorm aangekondigd wordt is misleidend. Beetje vreemd. Ergens wel benieuwd, maar Vast Aire is solo over het algemeen alles behalve constant en Bil Cosmiq is ook geen briljante producer.

avatar van Shelter
Necklace, Becoming One, Wisdom Eons Ago zijn erg vet, de rest moet ik wat langer luisteren of niet echt mijn ding. Al om al zeker niet slecht, ben geen enorme fan van The Cold Vein dan is dit een positieve verrassing.

avatar van Silky & Smooth
Los van het feit dat dit wel of niet een soloplaat moet zijn is het wel een redelijk album. Ik heb precies dezelfde favorieten als Shelter (en ik verwacht dat meer mensen deze aanvinken), wat misschien wel veel zegt over dit album; een paar lekkere nummers en de rest is toch een stuk minder interessant. Aire heeft zijn stem en teksten mee, maar die vallen wat in het niet zonder de juiste muzikale omlijsting. Opvallend is dan wel weer dat de meeste gasten dan wel weer prima voor de dag komen op deze beats.