Bad Bunny - Debí Tirar Más Fotos (2025)

Puerto Rico
Hip-Hop / Wereld
Label: Rimas

1. Nuevayol (3:03)
  2. Voy a Llevarte Pa Pr (2:36)
  3. Baile Inolvidable (6:07)
  4. Perfumito Nuevo (3:20)
  5. Weltita (3:07)
  6. Veldá (3:55)
  7. El Clúb (3:42)
  8. Ketu Tecré (4:10)
  9. Bokete (3:35)
  10. Kloufrens (3:19)
  11. Turista (3:10)
  12. Café con Ron (3:48)
  13. Pitorro de Coco (3:26)
  14. Lo Que le Pasó a Hawaii (3:49)
  15. Eoo (3:24)
  16. Dtmf (3:57)
  17. La Mudanza (3:33)
avatar van overmars89
Ik waardeer de amibitie van deze eclectische plaat. Hij waagt veel uitstapjes in verschillende genres. Helaas werken veel van de uitstapjes niet en blijf ik Bad Bunny het meest waarderen wanneer hij dicht bij zijn roots blijft.

avatar van gherdt
Zeer serieuze kandidaat voor plaat van het jaar nu al! Echt een ongelofelijk goede, bezielde, verslavende en diepe plaat.

avatar van gherdt
Ik verhoog m naar 6 sterren. Beste album in jaaaaaaaaaaaaren.

avatar van vinylbeleving
De tering, wat een album. Slaap lekker verder allemaal op mume.

avatar van sj0n88
Excuses. Ik was ook nog niet helemaal wakker. Inmiddels ontwaakt en moet zeggen dat eerste luisterbeurt goed bevalt.

avatar van Snoeperd
Geweldig album van Bad Bunny dat het goed doet met dit zonnige weer.

Ik vind het ook geweldig dat hij met dit album noobs als ik in de reggaeton/trap laat kennismaken met dit genre, wat aantrekkelijk is door de mix met salsa. Nodigt in ieder geval uit om meer te gaan checken in dit genre.

Ook het bewijs dat je voor de écht interessante releases bij RYM moet zijn qua waardering, wat vinylbeleving al laat weten.

avatar van dominicano fonso
Het is een album met verschillende genres. Ik ben meer fan als hij klint als in zijn roots.

avatar van davevr
Weltita is een beestig goed nummer. Dit soort trap/reggaeton is niet zo mijn ding. Maar dat nummer ben ik echt fan van.

avatar van Shelter
Toffe plaat, ik ben niet enorm thuis in de reggaeton en ik vind het hier en daar moeilijk te onderscheiden maar dit album vind ik wel tof. Heb het idee dat er een flinke variatie in zit kwa sound meer dan bijvoorbeeld een Daddy Yankee waar ik wat minder mee heb, een paar tracks daar gelaten.
Voor favorieten moet ik wat langer luisteren maar als geheel 4*

Mede door de hoeveelheid Rosalía di eik gedraaid heb dit jaar en de laatste Sevdaliza vond ik dat ik deze nu ook een niet moest negeren.

Best lekker allemaal maar het mij net wat meer weten te pakken als de lengte flink wat korter was geweest. Nu slaat de vermoeidheid halverwege bij mij toe en merk ik dat ik telkens een beetje begin af te haken.

aERodynamIC schreef:

Doe nummer 12 t/m 17 een keer als een losse EP en verbaas je over de muzikale rijkdom en verscheidenheid.

avatar van vinylbeleving
aERodynamIC schreef:

Ja ik snap de vermoeidheid die je ervaart wel, het was net wat scherper geweest allemaal met 50 minuten. Maar toch is dit samen met Rosalia een van mijn favo albums van 2025. Ik heb alleen Rosalia uiteindelijk veel meer geluisterd want dat album raakte me uiteindelijk wel meer. Toch is het ook erg genieten wat het slechte konijntje hier laat horen. En zo slecht is de best man niet, als je kijkt hoeveel hij geeft om zijn land. De hommage naar Puerto Rico is heel oprecht en vertaald zich in een heerlijke smeltkroes van stijlen, met voor mij het vroege hoogtepunt Baile Inolvidable, maar Welita is ook niet te versmaden. Als je dan stil blijft zitten ben je echt een plank. Zalig plaatje dit juist ook met dit winterse weer.