The Lords - 1964-1971 (1972)

West-Duitsland
Rock / Pop
Label: Electrola

1. Shakin' All Over (2:15)
  2. Poor Boy (2:48)
  3. Que Sera (2:24)
  4. Poison Ivy
  5. Have a Drink on Me (3:13)
  6. Gloryland (3:10)
  7. John Brown's Body (3:32)
  8. Cut My Hair (3:18)
  9. Late Last Sunday Evening (2:22)
  10. Good Side of June (2:53)
  11. Sing Hallelujah (3:06)
  12. Seven Daffodils (3:19)
  13. Fire (2:47)
  14. Raindreams (2:44)
  15. Rockin' Pneumonia (2:09)
  16. What They Gonna Do (2:40)
  17. Greensleeves (1:49)
  18. Don't Mince Matter (3:56)
  19. People World (2:57)
  20. And at Night (2:43)
  21. Four O'Clock in New York (3:23)
  22. Three - Five - Zero - Zero (3:33)
  23. Manchester England (2:55)
  24. Inside Out (6:52)
Harald
Nummer twee te zijn is ook iets en zo was de duitse Beatband "Lords" altijd nummer twee naast de duitse Beat band "The Rattles" maar toch steeds dicht bij.

De "Lords" waren een Skiffle band en later een Beat band uit Berlijn en verhuisden later naar Düsseldorf. In 1964 waren ze samen met de "Rattles" Duitslands beste en bekendste Beat formation.

Na een ongeluk met de tour bus, Knud Kuntze heeft hierbij een been verloren, was Bernd Zamulo de nieuwe Lord. Knud Kuntze heeft dan een successvolle solo karriere begonnen als radio-Discjokey bij de RIAS als ook als TV moderator voor programmas als "Schlager der Woche", "Evergreens à Go-Go", "Top-Hits - Die ARD-Hitparade" als ook de "Anti-Hitparade" samen met de bekende duitse kabaretist Dieter Hallervorden

De original line-up was: Ulli Günther (vocals) , Knud Kuntze (bass) later vanaf 1964 dan Bernd Zamulo (bass), Leo Lietz (gitarre), Rainer Petry (Gitarre) en Max Donath (drums). Ze waren in Duitsland op tour met de "Kinks" als ook met de "Who". Ondanks dit grote success was het met de "Lords" in 1971 af gelopen. Maar vanaf 1976 speelde ze weer in verschillende line-ups weer samen.

Tijden een jubileum concert ("40 Jahre Lords") op 9 oktober 1999 in Berlin-Potsdam stortte Lord Ulli voor meer dan duizend fans na een flauwte in elkaar en onderging een schedelbasisfractuur. Op 13 oktober 1999 overleed Lord Ulli in het ziekenhuis van Potsdam.

Ulli heeft een boek geschreven met de titel "Ansichten eine Clowns", een verwijzing naar Heinrich Bölls roman "Ansichten eine Clowns". En inderdaad was Lord Ulli een clown, een grapjas.

The Lords treden sinds 2000 met z'n vieren weer op en hebben in 2002 een nieuwe cd met de titel "Spitfire Lace" op genomen.

Op deze verzamelings plaat staan hun beste liedjes

RIP

avatar van nlkink
Heb deze groep wel eens op Duitse 'Fernsehen' gezien. Muzikaal aardig, maar ik struikel steeds over het Duitse accent waarmee het Engels gezongen wordt. Ja, ik weet het, een aantal Nederlandse groepen/artiesten uit deze periode deden het geen haar beter, maar kennelijk kan ik dat in een handjevol gevallen iets beter hebben.
"We hef ozzer meanz to make you talk my fgrend"...