You! - You! (2010)

7. Sisters (3:28)
  8. Know Your G (2:08)
  9. HELLO (2:29)
  10. Thank You (2:43)
  11. Murder in the Night Club (2:51)
  12. Never Seen a Girl (1:29)
  13. Today (2:16)
Dit album aangeschaft in Frankrijk in een winkel die allerlei partijen opkoopt , van voeding tot meubels en zo nu en dan dus ook cd's. Deze zat ertussen voor een euro, dan kun je wel een gok nemen en anders naar de kringloop...
You ! is een Frans duo uit Parijs met toch wel een redelijk originele plaat. Het is een project van Romuald Boivin en José Reis Fontao, af en toe bijgestaan ​​door vrienden en familie. Na een succesvolle EP is dit dus eerste album, (volgens mij ook het enige) vol nummers variërend van post-punkrock, 'moderne' new-wave en gematigde, tock nummers, soms met een the Cure touch. José Reis Fontano had een eerdere band 'Stuck in the sound' en er werden twee succesvolle platen uitgebracht. , José is van Portugese afkomst, maar al jaren woonachtig in Frankrijk. De sound van You ! valt ten eerste op door de hoge karakteristieke stem van José (een beetje Robert Smith) , wiens hoge timbre hier wonderen verricht, de muzikale begeleiding is weelderig, origineel en inventief, en brengt van alles samen. 'To disappear', de titelsong , illustreert direct de aanpak van de groep goed met een lichtheid, een stevige drive naar rock neigend , maar wel met wat popgevoeligheid. Dat betekent zo nu en dan gierende gitaren , een stevige ritmesectie van bas en drums en als het moet er wat synths doorheen, Soms gaat het zelfs wat richting disco, maar al met al heeft het wel een fiks jaren 80 achtergrond van new wave met wat dance/disco.
Niet iets heel speciaals , maar zeker niet verkeerd van dit Franse duo.
Met 'thank you' hebben ze zelfs een indie/folk liedje , dus van vele markten thuis. José is trouwens later solo gegaan met ook wat disco achtige alternatieve muziek.