Harvst - Mahlstrom (2025)

Duitsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Mahlstrom Teil I - der Aufschrei des Vergangenen (7:18)
  2. Laubwacht (5:55)
  3. Was die Erde Nimmt (6:37)
  4. Wahnmal (4:56)
  5. Treibholz (5:00)
  6. Mahlstrom Teil II - der Abschied des Dechiffrierten (9:12)

met Nick Superch

7. Jetzt Bis Zuletzt (6:06)
avatar van AOVV
Zeer degelijke plaat van dit Duitse duo, al kan het de aansluiting met de atmosferische black metal uit het thuisland van de laatste 10-15 jaar net niet maken - dit materiaal doet denken aan bands als Downfall of Gaia en Der Weg einer Freiheit, maar schiet tekort qua intensiteit.

Het tweeledige titelstuk is flink de moeite, verder klinkt dit allemaal vrij standaard, maar desalniettemin luistert het lekker weg. De band weet er wel de schwung in te houden, een song als Treibholz kan je zelfs een aanstekelijke meezinger noemen. Interessant (filosofisch) concept ook verder, daar leent de Duitse taal zich ook uitstekend voor.

3,5 sterren

avatar van ZAP!
AOVV schreef:
...duo...
trio. Ik meende namelijk al drie koppen op de hoes te zien.

avatar van AOVV
Jij hebt een scherpere blik dan ik, ZAP!, die van mij stond troebel door een kortstondige breinmaalstroom.