Naima Joris featuring Vitja Pauwels - Doomed (2024)

Belgiƫ
Pop / Folk
Label: [PIAS]

1. Doomed (3:55)
  2. Bloom (7:36)
  3. Where Flamingos Fly (4:44)
  4. Green Grass (3:26)
  5. From the Morning (4:33)
  6. Whiskey Girl (5:19)
  7. Enjoy the Silence (4:49)
avatar van Broem
Ik kreeg zo’n aankondiging dat Naima Joris in februari ‘25 een nieuw album uitbrengt. Enjoy the Silence heet het. Die albumtitel zei me wel iets. Even grasduinen in het oeuvre van Naima en blijkt die cover ook op dit album te staan. Een samenwerking met Vitja Pauwels. Dit album weer eens zitten luisteren en aangenaam verrast door de schoonheid ervan. Wat een prachtige stem en arrangementen rollen uit deze Belgische artieste. Ik heb haar wel eens vergeleken met landgenote Melanie de Biasio en dat vergelijk doet recht aan beide. Bloedmooi album en ben benieuwd naar februari.

avatar van davevr
Hier interpreteert Naïma (Zelfs vernoemd naar Coltrane zijn Naïma.) nummers die haar troost brachten.
Ze laveert moeiteloos in het Gardot en De Biasioterritorium, geen Pays Noir maar de havenstad is haar achtergrond.
From The Morning is zo wonderschoon en ik krijg er geen genoeg van.
Nick Drake knikt volgens mij goedkeurend.