Poison Girls - Hex (1979)

Punk / Rock
Label: Small Wonder

1. Old Tarts Song (2:31)
  2. Crisis (7:15)
  3. Idealogically Unsound (2:40)
  4. Bremen Song (3:26)
  5. Political Love (2:21)
  6. Jump Mama Jump (3:03)
  7. Under the Doctor (2:49)
  8. Reality Attack (5:25)
avatar van davevr
Wat, Iemand die een 2 gaf voor deze klassieker?

Wel dan ga ik daar tegenin. Dit is rasechte anarcho punk van de eerste rij en dit kan mee in het rijtje Crass, Conflict, Flux of Pink Indians en The Subhumans

“If I had my time again I'd like to come back as a man. If I had my time again a cock and not a hen I don't want to be like my mother – hang behind, fall behind, wait on all the others, if I had my time again”.

Het was 1979, Punk liep op zijn laatste benen, New Wave kwam op en Punk werd herboren.. Dit waren niet langer de nihilisten van '77, maar Anarchisten. Ze gebruikten deze termen niet ijdel, ze leefden (en leven)zo.

Vi Subversa, née Frances Sokolov Sansom, moeder van twee en 44 jaar klinkt als wat ze is, een Anarcho-feministe van middelbare leeftijd die boos is (en echt boos, take that Anouk). Zet daar een stevige band achter en slimme teksten, die zich meer richten op nadenken dan de obligate sloganeske punkkreten en voila :

The Poison Girls, een naam die past voor een band met teksten gedoopt in vitriool.

Penny Rimbaud van Crass was als producer verantwoordelijk voor die kille sound en Eve Libertine sprong nog eens binnen voor wat guest vocals en je krijgt inderdaad een excellente anarchopunkplaat.

“Bremen Song” is hier de killer van de plaat, zo klonk woede nog nooit. Vi haar teksten draaien niet rond de grote statements zoals Crass deed, maar over de (opgelegde) rol van vrouwen en mannen, haar persoonlijke ervaringen in het leven.

Dit is een plaat die niet mag ontbreken in elke zichzelf respecterende punkcollectie.

“I used to be a tart sold myself as art now I feel just like my mother her price is low she doesn't bother”

avatar van Boenga
davevr schreef:

Vi Subversa, née Frances Sokolov Sansom

Is vorige maand overleden; ik moest echt wel even slikken.
Stond in december nog op het podium...!
Vi Subversa: 20th June 1935 - 19th February 2016: Flesh and blood is what we are - Louder Than War | Louder Than War - louderthanwar.com

avatar van davevr
Boenga schreef:

Is vorige maand overleden; ik moest echt wel even slikken.
Stond in december nog op het podium...!

Ze was de laatste jaren de buurvrouw van een vriend van mij, hij had het mij verteld. Ik verschoot er ook van.