Shriekback - Tench (1982)

Alternatieve titel: Tench + Live in Detroit '83

Avant-Garde / Rock
Label: Y

1. Sexthinkone (4:20)
  2. A Kind of Fascination (4:31)
  3. All the Greek Boys (Do the Handwalk) (4:14)
  4. Accretions (4:12)
  5. Moth Loop (4:40)
  6. Here Comes My Hand: Clap (3:15)
  7. Mount Pleasant Thrash * (2:43)
  8. So Hard So Hard * (3:06)
  9. Something Else * (3:05)
  10. Who's on Top? * (2:48)
  11. Bricks and Whistles * (2:28)
  12. Floral Police Van * (3:42)
  13. Plunging Into Homes * (2:46)
  14. Regret No Dogs * (3:06)
  15. Feelers [Remix] * (4:57)
  16. Accretions [Remix] * (4:29)
  17. Sexthinkone [Live] * (6:14)
  18. Sway [Live] * (6:30)
  19. Brink of Collapse [Live] * (5:03)
  20. Grapes Into Lettuce [Live] * (4:32)
  21. Considerable [Live] * (4:44)
  22. Mothloop [Live] * (3:58)
  23. Kind of Fascination [Live] * (4:46)
  24. Despite Dense Weed [Live] * (7:14)
  25. My Spine (Is the Bassline) [Live] * (5:04)
  26. Lined Up [Live] * (6:24)
beaster1256
leuke ep maar niet meer of minder , maar er zat talent in

avatar van mafketel
Eerste plaatwerk van Shriekback, 6 vingeroefeningen van niet zo doorsnee funk. De heren schuwen het wat meer geimproviseerde werk niet, en doen geen consessies aan commerciële nummers.
Bassist Dave Allen zat eerder in de Gang Of Four, daar had hij het niet zo naar de zin, en begon voor zichzelf.

Deze zat vanavond in de herkansing, en voorlopig een ruime voldoende gescoord.

Briljant debuut, dit nivo hebben ze nooit meer geevenaard. Accretions en sexthinkone zijn geniaal, greek boys is bijzonder. droge wave funk, vrij unieke sound alleen het geniale medium medium lijkt er wat op maar waren wat agressiever. Dit is beter dan care ondanks dat daar cleartrails op staat. nogmaals briljant!

avatar van fatima
Helmaal mee eens. Veel te laag gewaardeerd en (blijkbaar) veel te weinig beluisterd. Prijsnummer wat mij betreft is Mothloop, echt een topper.

Snap die lage score niet, mensen zullen dit wel niet snappen net zoals Califone bv, kent ook vrijwel niemand.
1 van de beste mini´s / EP'S in mijn bezit, net zo dierbaar als de eerste mini van Ini Kamoze.
ZIt ook heerlijke humor in, zelfspot en unieke sound, hoor(de) je nergens anders.