DJ Koze - Music Can Hear Us (2025)

Duitsland
Electronic / Dance
Label: Pampa

1. The Universe in a Nutshell (7:53)
  2. Pure Love (4:24)

met Damon Albarn

3. Der Fall (3:27)

met Sophia Kennedy

4. Wie Schön Du Bist (3:47)

met arnim en The Düsseldorf Düsterboys

5. Tu Dime Cuando (4:01)

met Ada en Sofia Kourtesis

6. The Talented Mr. Tripley (3:13)
  7. What About Us (4:47)

met Markus Acher

8. Unbelievable (4:31)

met Ada

9. A Dónde Vas? (3:45)

met Soap&Skin

10. Vamos a la Playa (1:20)

met Soap&Skin

15. Umaoi (3:44)

met MAREWREW

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Zin in! De tot nu toe vrijgegeven tracks klinken top.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Mooi interview met Koze in de Rolling Stone over o.a. dit album.

avatar van Blitz!
Heel benieuwd naar dit DJ Koze album. Het album Kosi Comes Around heb ik letterlijk grijs gedraaid

avatar van overmars89
Ga ik gelijk voor de 5*..? Ik denk het wel, want ik ben nu gelijk compleet weggeblazen door dit album. De plaat raakt ook gewoon een gevoelige snaar momenteel. Ik wil niks anders dan dit momenteel.

avatar van davevr
De meeste van deze zaken zijn nogal generische mix, gaat het zeker goed doen op feestjes.
Ook bij mij, maar echt heel goed is het toch niet. Hij heeft er zelf al betere afgeleverd imo.
Albarn op autotune is onverwacht ok.
Tegen de tweede helft van het album wordt het beter.
Die Gondel met Sophia Kennedy springt er echt uit, die baila funk achtige dingen.
Buschtaxi met zijn 90's aesthetic.

Soit, niet genoeg voor een 3,5*, laat staan een 4*

Ik vond de singles een beetje hit-or-miss, met name omdat ze soms te cheesy waren (Pure Love, Wie Schön Du Bist), maar in albumcontext vallen ook die nummers goed op hun plaats.

Het album bouwt duidelijk op. Na de sterke opener gaat de gashendel nog niet volledig open, maar vanaf het filmische Unbelievable staan er eigenlijk alleen nog maar voltreffers op. De opbouw met de 2 nummers met de Oostenrijkse zusjes Soap&Skin, wiens spookachtige fluisterzang misschien wel beter past bij de gezongen tekst dan die van het olijke origineel, naar albumtopper Die Gondel is fabuleus. De tekst van dat nummer klinkt als een après-skinummer, maar de zang van Sophia Kennedy werkt wonderwel samen met de baile funk-begeleiding en het staccato, Machine Gun-achtige ritme dat af en toe voorbijkomt. Een absoluut hoogtepunt in Koze's toch al rijke oeuvre. Ook Buschtaxi, met zijn tropische fluitje en knallende climax, is ook een absolute favoriet.

Het album zwiert nog steeds alle kanten op, maar itt sommig van zijn eerder werk, staat dat alles wel in het geheel van het album. Productietechnisch is Koze, zoals we van hem gewend zijn, ook weer helemaal on point. Zeker een aanrader om dit album te beluisteren op een (goede) koptelefoon. Voor mij iig alvast een kandidaat voor album van het jaar.

avatar van alexander-r
Ik heb dit redelijk wat geluisterd de afgelopen tijd. Album bouwt zich met wat rustigere nummers op naar Buschtaxi. Het eerste deel kan mij wat meer bekoren met bijvoorbeeld een fantastisch geproduceerde opener, maar ook Der Fall en What About Us. Leuk album!

avatar van harencoor
Weer een heerlijk DJ Koze album

avatar van Snoeperd
Ja, ik blijf ook maar teruggrijpen. Misschien wel mijn favoriet van 2025 tot nu toe. Zeker met dit lekkere weer heel erg chill.

avatar van popstranger
@Titmeister De opbouw met de 2 nummers met de Oostenrijkse zusjes Soap&Skin,

Soap&skin is het soloproject van de Oostenrijkse Anja Plaschg dus in dit geval slechts 1 zangeres.

popstranger schreef:
@Titmeister De opbouw met de 2 nummers met de Oostenrijkse zusjes Soap&Skin,

Je hebt helemaal gelijk, I stand corrected.

avatar van Fathead
Beter gezegd, de beste artiest die ooit in Oostenrijk heeft rondgelopen!
Haar medewerking wekt mijn interesse voor dit album!

Fathead schreef:
Beter gezegd, de beste artiest die ooit in Oostenrijk heeft rondgelopen!
Haar medewerking wekt mijn interesse voor dit album!

Toe maar, weer zo'n typische Mume'aanse superlatief die getuigt van een vrij beperkte blik. W.A. Mozart, Kruder & Dorfmeister, Fennesz om er een paar te noemen. Overigens niets ten nadele van Anja

Veel werk van Koze op Kompakt vind ik maar zozo. Maar goed vrind Tit waardeert dit, hetgeen wel een (minstens eenmalig) beluistering afdwingt

avatar van Fathead
Ooit wel eens van een hyperbool gehoord?

avatar van trebremmit
Mjuman vergeet Edelweiss nog.

avatar van Fathead
Oké, ik herformuleer: in een hele reeks van op zich interessante Oostenrijkse artiest als Fennesz, Frans Schubert, die Waldspizbuben, de zusjes Kruder en Dorfmeister, Edelweiss en DJ Ötzi, bevindt zich eveneens Soap&Skin. Wie hiervan het grootste is laat ik wijselijk in het midden. Zoiets?

avatar van GrafGantz
Mjuman schreef:

Je vergeet Falco.

Fathead schreef:
Ooit wel eens van een hyperbool gehoord?

Da's toch de vorm van een volwassen bierbuik

Echte Oostenrijkse muziek

avatar van Premonition

Laat Chiemgau nou in Duitsland liggen. De Chiemsee is trouwens best een aardige vakantiebestemming....

Premonition schreef:

Het ging om de titel: Tiroler Holzhackerbuam Marsch en dat ligt echt in Oostenrijk. Overigens kende ik m.n. de vocale versie - Wir sind die lustige Holzhackerbuam - Zuid-Tirol is Italië (waar ook Duits wordt gesproken) - twee jaar geleden doorheen gefietst, langs de Adige

avatar van GrafGantz
Mjuman schreef:

We begeven ons hier steeds meer op filosofisch terrein. Als De Alpenzusjes een liedje over Tirol zingen, is dat dan 'echte Oostenrijkse muziek'? Als een Oostenrijkse boom die bijna op de grens met Duitsland staat omvalt in noordelijke richting, is het daarna nog steeds een Oostenrijkse boom? Zo veel vragen, zo weinig antwoorden...

GrafGantz schreef:

Dat is een beetje ook de achtergrond van de totstandkoming van Bron pt 1 - het lijk op de Sontbrug.

De meer hedonistische insteek: dit soort 'vrolijke' Duits/Oostenrijkse muziek werd ook regelmatig gedraaid op het eind van studentenfeesten in de vorige eeuw - met knallers als Warum ist es am Rhein, Heidschi Bumbeidschi, Jungen kom bald wieder, Wir sind die lustige Holzhackerbuam (waarbij steevast iemand de Lederhosen aandeed), Zwei kleine Italiener, Ich hab die Liebe geseken.