Tom Hickox feat. The Chineke! Orchestra & Onyx Brass - The Orchestra of Stories (2025)

Pop / Folk
Label: Family Tree

1. The Clairvoyant (3:35)
  2. Chalk Giants (2:43)
  3. Game Show (4:22)
  4. The Shoemaker (2:54)
  5. Roy and Eve (3:55)
  6. Lament for the Lamentable Elected (3:55)
  7. The Failed Assassination of Fidel Castro (3:06)
  8. The Whole of the Moon (3:29)
  9. Man on the High Road (5:13)
  10. The Port Quin Fishing Disaster (3:43)
Eerste singles klinken veelbelovend. Wat een prachtige muziek maakt Tom Hickox.

avatar van Culture VBJ
De eerste vier nummers zijn inderdaad veelbelovend! Tom is een voortreffelijke songschrijver! Een echte verhalenverteller.
Overigens, op zijn eigen website staat 25 april als releasedatum en niet 11. Verwarrend…

avatar van Culture VBJ
Voor een interview dat ik binnenkort met Tom Hickox heb, heb ik onder embargo al naar het gehele album mogen luisteren.
Het is werkelijk fantastisch geworden. Groots en meeslepend, met filmische, orkestrale arrangementen. Voortreffelijke teksten en dito melodieën. Tom Hickox is een uitzonderlijk songschrijver, die een unieke plaats inneemt in het muzikale Britse landschap. The Orchestra Of Stories is zijn beste album tot nu toe. Een meesterwerk.

avatar van muziekobsessie
Nou ik ben benieuwd heb 'm lang geleden live gezien in vredenburg Utrecht. Was wel mooi

Nu drie keer geluisterd. Voorlopig een 4,5 en manmanman wat een prachtige plaat weer. Hopelijk komt hij weer naar Nederland, al zal hij dan wel weer in een bovenzaaltje worden weggedrukt met alleen gitaar, toetsen en een cajon bij zich.

Savant Justinx bommel Wauze Renoir HugovdBos Fathead Bardt1980

Geheel vrijblijvend breng ik de nieuwe Tom Hickox onder jullie aandacht, voor het geval jullie nog niet wisten dat deze was uitgebracht.

Met nogmaals een link naar deze recensie:
Tom Hickox - The Orchestra of Stories | Pop | Written in Music - writteninmusic.com

avatar van Savant
Culture VBJ schreef:
Savant Justinx bommel Wauze Renoir HugovdBos Fathead Bardt1980

Dank voor de vermelding. Hij ligt hier, compleet met handtekening, al regelmatig op de draaitafel. Erg prachtig weer!

avatar van Fathead
Mooie tip! Lekker weelderige en zwierige muziek.

avatar van Broem
Wat een hoog gemiddelde. Dat schreeuwt om een draaibeurt. Vandaag maar eens voor gaan zitten. Na een paar nummers wat ongemakkelijk aan het schuiven gegaan en met moeite het hele album uitgezeten. Niet aan mij besteed. Vervelende stem en veel te theatraal. Gadver. En weer door...Nieuwe van Jenny Hval bevalt beter

avatar van vivalamusica
Ik hoor dit niet elke dag. Meen te begrijpen waarom sommigen dit erg mooi vinden: Het is gewoon goed gedaan, de manier van zingen (soms tegen musical aan of barok...), de diepe stem, het vioolwerk, pianoklanken, blazers, prettig in het gehoor liggende songs, voor gevoel en sentiment durven gaan, (maar ook 'maatschappelijke betrokkenheid'). Maar ik ga het ook niet 'like-n', het is mij te 'vol'.

avatar van Justinx
Culture VBJ schreef:

Met nogmaals een link naar deze recensie:

Thanks! Inmiddels ook een paar keer gedraaid, maar ik moet er nog even inkomen. Ik deel eigenlijk de mening van vivalamusica: ik vind het erg mooi, maar het is te zwaar. Hickox heeft al een diepe, donkere stem en daar heeft de muziek zich ook wat op aangepast. Monsters in the Deep is in dit opzicht wat vrolijker, mede door het popjasje. Ik vind deze plaat voor de tijd van het jaar wat te zwaar.

avatar van Bartjeking
Blijft een kwestie van smaak, kan me ook wel verplaatsen in bovenstaande. Mij pakte het wel direct; kan aan de muziek liggen, maar omstandigheden (van de luisteraar) spelen altijd een belangrijke rol in hoe dit soort muziek uitpakt. Daar ga ik nu niet dramatisch over doen, maar voor mij kan ik nu al concluderen dat dit een grote kandidaat is voor de plaat van het jaar. Hoewel ik ook van lichtvoetige muziek houdt, zijn het toch vaak dit soort parels die blijven resoneren (zoals die fantastische (helaas laatste) plaat van David Berman (Purple Mountains).

Mooi stuk Culture VBJ! Helemaal mee eens .

avatar van Culture VBJ
Hier de link naar het interview dat ik onlangs met Tom had.

Het verhalenorkest van Tom Hickox | Written in Music - writteninmusic.com