Jimmy Davis & Junction - Kick the Wall (1987)

Label: Capitol

1. Catch My Heart (4:29)
  2. Just a Little Bit (3:40)
  3. Kick the Wall (3:39)
  4. Labor of Love (4:17)
  5. Shoe Shine Man (3:24)
  6. Are We Rockin' Yet? (3:42)
  7. Why the West Was Won (4:03)
  8. Don't Hold Back the Night (4:00)
  9. Just Having Touched (3:42)
  10. Over the Top (3:25)
avatar van hjcool
CD zag ik liggen voor een eurootje bij de kringloop centrum in tolbert. Ik dacht ach vooruit ik koop hem. Niet eens zo heel erg slechte CD. drie sterren.

avatar van Dibbel
Typische Amerikaanse (uit Memphis) AOR dit.
Weinig mis mee, maar ook niet bijzonder.
Deze CD ooit voor 5 gulden gekocht bij de FRS met gaatje in het doosje.
Dit is de eerste en laatste plaat van Jimmy Davis & Junction. Jimmy Davis heeft daarna nog in andere groepen gezeten, maar maakt de laatste tijd (vooral akoestische) soloplaten.
Hij toert ook nog steeds.
Op deze plaat staan gewoon een paar lekkere rocksongs zoals Catch My Heart, Kick The Wall, Why The West Was Won, Labor Of Love en Over The Top.
De rest mag er ook nog wel zijn.
Op het soul-achtige Shoeshine Man doen de Memphis Horns mee en op Are We Rockin' Yet speelt ene Joe Walsh mee op slidegitaar.
Voor iedereen die van Amerikaanse radiorock houdt kan ik deze wel aanbevelen.
Meenemen dus van kringloopwinkel of rommelmarkt.

Ik kan dit op z'n tijd best smaken. Zo ergens tussen oude Bryan Adams en Bruce Springsteen ten tijde van Born in the USA in. Prima songs voor een zomerse autorit over Route 66

avatar van vielip
Deze lp voor een paar euro's meegenomen. Qua hoes leek het me wel wat. En dat blijkt dus te kloppen. In de meeste nummers horen we lekker Amerikaanse AOR achtige rock. Ik lees hierboven de namen Bryan Adams en Springsteen als vergelijking. Dat ontgaat mij dan weer volledig moet ik bekennen. Kan enkel in sommige rustige nummers Adams linken. Het heeft mijns inziens meer raakvlakken met Foreigner, REO Speedwagon en dat soort feelgood rockers. Jimmy heeft een prettige stem en de nummers zitten volwassen en kundig in elkaar. Niks nieuws maar echt iets uit die tijd.

Vind Foreigner toch wel wat gelikter vielip. Dit klinkt mi toch wat meer “working class

avatar van vielip
Mja oké ik snap wat je bedoeld. Jimmy Barnes is ook een naam die me te binnen schiet ter vergelijking.

Now we’re talking

Ook geslaagd is zijn schijfje Going the distance, het betreft nooit eerder verschenen nummers. Heerlijke aor.