Hothouse Flowers - People (1988)

Ierland
Label: London

1. I'm Sorry (3:36)
  2. Don't Go (3:49)
  3. Forgiven (3:22)
  4. It'll Be Easier in the Morning (3:36)
  5. Hallelujah Jordan (3:07)
  6. If You Go (5:04)
  7. The Older We Get (4:46)
  8. Yes I Was (3:15)
  9. Love Don't Work This Way (3:44)
  10. Ballad of Katie (6:11)
  11. Feet on the Ground (3:27)
  12. Lonely Lane * (4:24)
  13. Saved * (3:35)
avatar van Ben Post
Lekkere no nonsense folk/rock van deze heren uit Ierland. Eigenlijk geen missers op deze plaat, maar ook geen uitzonderlijke prestaties. Lekker om te luisteren, ook in de auto. Concerten van Hothouse Flowers waren begin jaren negentig wel iets om naar uit te zien. Ik heb ze twee keer in Vredenburg gezien en dat waren prima bestede avondjes.

avatar van Sundance
Heerlijke folk. Ballad of Katie is mijn favoriet.

avatar van Snakeskin
leuke plaat van een leuke band die ook met een sterke opvolger kwam, maar die er ondanks het eurovisie songfestival podium net niet kwam

avatar van Fairy Feller
Lekkere LP met een mix van pop/rock en folk. Don't go is zo'n hitje dat wel lekker bij mn jaren 80 gevoel hoort.

Heerlijk album van een band die in Europa nooit echt de erkenning heeft gekregen die het verdiende.

De eerste keer dat ik ze hoorde was bij Wim van Putten's CD-show. De plek waar je wel vaker nieuwe artiesten kon oppikken. Herinner me dat hij toen ook The Older We Get draaide. Voor mij nog steeds het hoogtepunt van dit album, naast Hallellujah Jordan.

Deze liet ik vroeger lopen, kocht toen veel zwaar werk als Sonic Youth, Big Black, Swans etc
Nu kwam ik deze weer tegen op vinyl en wat een mooie plaat is het eigenlijk, meegenomen dus!

avatar van Theoden King
De Hothouse Flowers ken ik van hun single Don't Go, en daarom heb ik deze ooit opgepikt. Ik vind het een matig genoegen. De band doet een wanhopige poging serieus genomen te worden.

De poging-tot-gedragen-Springsteen-ballad Ballad Of Katie is in mijn oren het bewijs dat de Flowers een paar maatjes te licht zijn voor het echte werk.