menu

Gary Boyle - The Dancer (1977)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Jazz / Rock
Label: Gull

  1. Cowshed Shuffle (5:08)
  2. The Dancer (7:30)
  3. Now That We're Alone (1:30)
  4. Lullaby for a Sleepy Dormouse (5:25)
  5. Almond Burfi (5:02)
  6. Pendle Mist (5:40)
  7. Apple Crumble (3:18)
  8. Maiden Voyage (4:15)
totale tijdsduur: 37:48
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
4,0
Waanzinnige jazzrockfusion in het straatje van Al di Meola / Return to Forever.

Boyle heeft zich omringt met een keur aan topmuzikanten waaronder een zeer jonge en energieke Simon Philips maar ook bijvoorbeeld Morris Pert en Rod Argent en Robin Lumley (Brand X)

Voor mij nieuwe namen in het genre zijn de bassisten Steve Shone en Doni Harvey (beiden lekker funky slap-werk), toetsenist Zoe Kronenberger en drummer Jeff Seopardie

Ik denk dat liefhebbers van Return to Forever/Mahavishnu Orchestra/Eleventh House/Jean Luc Ponty hier eens naar zouden moeten uitkijken. Een erg interessante gitarist/composer met wat vingervlugge solo's. Veel van de songs hebben een lekker tempo en er wordt ook goed gefunkt. Bizar dat ik de eerste ben die deze plaat recenseert.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:26 uur

geplaatst: vandaag om 18:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.