So - Horseshoe in the Glove (1988)

1 stem

Label: Parlophone

1. Are You Sure (4:49)
  2. Dreaming (5:29)
  3. Burning the Bush (4:29)
  4. Horseshoe in the Glove (4:58)
  5. Capitol Hill (4:45)
  6. Tips on Crime (7:01)
  7. Villains (4:10)
  8. Would You Die for Me (4:29)
  9. Are You Sure [12" Mix] * (6:58)
  10. First of May * (5:30)
  11. Dreaming [Cocktail Mix] * (5:15)
avatar van Poeha
Are You Sure kwam vandaag voorbij via YouTube. Geen verkeerde track. Had hier nog nooit van gehoord, terwijl ik dacht inmiddels wel zo'n beetje alle singles uit 1988 ooit gehoord te hebben.

avatar van Dibbel
Eenmalig gebeuren van Mark Long en Marcus Bell van de new-wave groep Opposition, die hierna weer gewoon doorging.
De muziek is beschaafde pop/rockmuziek die niets met de new wave van Opposition te maken heeft.
Ik heb deze als CD (met sneetje in het doosje) met 3 extra nummers, waarvoor ik een correctie zal indienen.

avatar van Rainmachine
Deze ligt vandaag op de draaitafel en nog steeds een fijn album. Ik lees met verbazing bovenstaande opmerking "pop/rockmuziek die niets met de new wave van Opposition te maken heeft". Hmmm, hier moet ik toch even op reageren. De grap van dit SO project was dat het een grap was. The Opposition heeft destijds een demo naar EMI gestuurd onder de naam SO. Deze nummers zouden echter origineel als The Opposition worden uitgebracht, ik moet de originele demo's hier nog hebben liggen. Die zijn inderdaad veel rauwer dan de uiteindelijke Amerikaanse mix maar wel duidelijke herkenbaar.

Het is ook gewoon de stem van Mark Long en de zeer herkenbare bas van Marcus Bell. EMI zag er potentieel in en heeft er destijds een bizar budget tegen aan gegooid inclusief MTV clips etc. De beide heren wisten niet wat hen overkwam en ze hebben meer geld over gehouden aan royalty's aan dit eenmalige project dan aan hun Opposition carrière. Te bizar voor woorden maar dat is hoe het kan gaan. Ik weet dit uit eerste hand, ik heb nog steeds regelmatig contact met Mark Long en ook Marcus Bell heb ik verschillende keren ontmoet. Geen broodje aap verhaal dus.

In Nederland is dit compleet genegeerd en ook ik als mega Opposition fan ben er pas veel later aan gekomen toen Marcus Bell mij destijds zelf de SO/Opposition demo's gaf. Maar in de US waren ze hot door de videoclip op MTV. De drummer is later naar David Bowie gegaan als live drummer voor een bepaalde tour als ik het mij goed herinner.

avatar van jeanmaurice
Bedankt voor de info, dit wist ik niet. Dit klinkt als een meer poppy versie van The Opposition.