menu

Shriekback - The Infinite (1987)

Alternatieve titel: The Best Of, Volume One

mijn stem
3,89 (14)
14 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Avant-Garde / Rock
Label: Kaz

  1. Lined Up (4:05)
  2. Clear Trails (3:44)
  3. Accretions (4:30)
  4. Sway (3:54)
  5. Madness into Method (5:44)
  6. My Spine (Is the Bass Line) (4:01)
  7. Mothloop (4:42)
  8. Sexthinkone (3:40)
  9. Evaporation (3:21)
  10. A Kind of Fascination (4:35)
  11. Working on the Ground (3:26)
totale tijdsduur: 45:42
zoeken in:
avatar van deric raven
3,5
Mooie verzamelaar, alleen al vanwege de geweldige baspartijen.
Lined Up blijft een klassieker.

avatar van Jan Wessels
4,0
Onlangs dezelfde cd gekocht met een iets afwijkende hoes: zelfde foto maar andere layout van de belettering. Wel tweedehands via Amazon want nieuw niet meer te krijgen. Deze verzamelaar bevat een groot deel van de eerste EP Tench en elpee Care. Met daarbij nog een losse single Working On The Ground en de B-side van een single (waarvan ik de naam kwijt ben): My Spine (Is the Bassline).
Het laatst genoemde nummer is de primaire reden om juist deze verzamelaar aan te schaffen. My Spine is een geweldig swingend funky nummer met stevige baspartijen wat ik nog ken van doorwaakte nachten in Groningen rond begin jaren '80 ('82-'83).
Shriekback's EP Tench had ik vroeger op cassette maar ben deze al lang kwijt. De band was eigenlijk al uit mijn herinnering verdwenen tot ik de naam weer tegenkwam op Allmusic.com.
Nu ik de cd in huis heb valt het me weer op dat de prijsnummers (Lined Up, Accretions en natuurlijk My Spine) mooi in elkaar zijn gezet. Dreigend, donker maar uitermate funky. Ook de geluidskwaliteit is helemaal goed.
Erg fijn om dit album in de collectie te hebben! Goh, dat ik al die tijd (bijna 30 jaar... ) zonder Shriekback kon.

My Spine is een geweldig swingend funky nummer met stevige baspartijen wat ik nog ken van doorwaakte nachten in Groningen rond begin jaren '80 ('82-'83).

In de kattenbak gezien GEWELDIG!!! vaak gedraaid in de KAR

avatar van Rainmachine
4,0
Deze kwam ik tegen in de grabbelbak en kon ik niet laten liggen. Zeer fraaie Shriekback verzamelaar met een van mijn favoriete nummers aller tijden, My Spine (Is The Bassline) en natuurlijk wave disco stamper Lined Up. Alleen om deze twee nummers de aanschaf al waard. Vele goede herinneringen aan new wave discotheken ODE in Leeuwarden en SOUND in Groningen begin jaren 80. Wat een tijden waren dat, dressed in black met de haren in de kuif en stuivers zoeken op de dansvloer.

De tracklist is bij mij alleen anders als hier op de website. Op mijn LP is My Spine het eerste nummer van kant 1 en Lined Up het eerste nummer van kant 2.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:58 uur

geplaatst: vandaag om 05:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.