Public Image - First Issue [US Version] (2025)

1 stem

Rock / Punk
Label: Rhino

1. Theme [Re-Recorded and Remixed] (8:59)
  2. Annalisa [Re-Recorded and Remixed] (10:00)
  3. Public Image [Re-Recorded and Remixed] (3:01)
  4. Low Life [Re-Recorded and Remixed] (3:51)
  5. Attack [Re-Recorded and Remixed] (2:45)
  6. Death Disco [Re-Recorded and Remixed] (6:44)
avatar van pygmydanny
Deze Amerikaanse versie met nieuw opgenomen en gemixte versies is enkel voor de diehard liefhebbers.
Voor wie behoefte heeft aan nog een bijna 10 minuten durende klaagzang in de vorm van Theme.
Annalisa klinkt prima maar wordt aangevuld met 4 minuten pianogetokkel en John Lydon's parodie op My Way. De definitieve versie van Public Image is hun debuutsingle. Hier valt de galm doorheen het hele nummer op zang op, iets wat ze aan het eind van Low Life ook doen.
Het drammerige Attack ligt het dichtst bij punk (ook hier schreeuwerige zang? op de achtergrond) en Swan Lake is een inwisselbare versie van Death Disco.
Zelfs het originele artwork is mooier. Op deze versie verdwijnt om een of andere reden de foto van drummer Jim Walker.