Ray - Daylight in the Darkroom (2006)

1 stem

Rock / Pop
Label: Pito

1. Here Is the Night (4:34)
  2. Mountain Song (4:55)
  3. Godspeed to You the Avalanche (6:24)
  4. Greatest Race for the Sun (4:18)
  5. Fall on Your Dagger (5:02)
  6. Daylight in the Darkroom (1:25)
  7. Dead Eyed Angels (6:12)
  8. Gold Magnolia (3:39)
  9. Highlight (4:20)
  10. Silence Returns (2:40)
avatar van Rainmachine
Dit is een zeer fraai album van een wat vergeten band. Ik heb het zelf ook al een tijdje niet meer gedraaid maar gisteren kwam deze toch wel (weer) even goed binnen. Dat komt door de muziek maar ook door de fantastische geluidskwaliteit. Dit klinkt echt als een klok, zo goed zelfs dat ik op een gegeven moment tijdens het luisteren ben gaan kijken wie dit geprocudeerd heeft. Vooral de manier waarop de drums opgenomen zijn is fantastisch. En ja hoor, daar is ie weer John A. Rivers, de producer die ook garant staat voor de fantastische opnames van Dead Can Dance. Dit is geen DCD maar zit meer in de hoek van een band als The House Of Love of Suede met een betere zanger.