Heather Waters - Shadow of You (2004)

1 stem

Roots / Folk
Label: Redd Fogg

1. Brown Jacket (3:22)
  2. Shadow of You (3:58)
  3. Turn (4:33)
  4. Josephine (3:57)
  5. You Just Don't Love Me (3:25)
  6. Hush (3:25)
  7. Alone in Tennessee (3:42)
  8. Apalachicola (2:47)
  9. Comin' Home (4:08)
  10. A River I Can't Cross (4:24)
avatar van potjandosie
het debuut album van de oorspronkelijk uit Chicago afkomstige singer/songwriter Heather Waters.

op dit album staan 6 eigen liedjes waarvan een aantal co-written plus 1 nummer "Shadow of You" van collega singer/songwriter Cheri Knight, 1 nummer "A River I Can't Cross" van songwriter Mark Simos en 2 minder bekende nummers van Gillian Welch "You Just Don't Love Me" en "Apalachicola" het hoogtepunt van dit album.

fraaie americana (folk/country) waarbij de veelal ingetogen, melancholische liedjes handelend over hartzeer, liefdesleed en relatie problematiek bescheiden worden ingekleurd met o.a. pedal steel, mandoline en orgel.

de sessiemuzikanten zijn niet de minsten met o.a. Don Heffington (percussion), Greg Leisz (guitar), Eric Heywood (pedal steel) en Rami Jaffee/Phil Parliapano (Hammond B3).

Album werd geproduceerd door Sheldon Gomberg
Recorded at the Carriage House, Los Angeles, California