Chip Taylor - Truth and Other Things (2025)

Country / Roots
Label: CRS

1. The Truth and Other Things (3:04)
  2. Airplane Songs (8:19)
  3. If You Have a Song (3:26)
  4. The Middle One (2:09)
  5. Passage Through Story (6:18)
  6. Passage Through (3:45)
  7. Tell Me What Is Your Name (3:23)
  8. That's Not a Song (2:47)
  9. I Will (3:28)
  10. Days to Make Her Happy (4:20)
  11. And Then There Was That (4:19)
  12. Mary's White Wheelbarrow (2:32)
  13. Keep You Mind Out of the Gutter Intro (3:38)
  14. Keep Your Mind Out of the Gutter (3:56)
  15. The New Splashing Party (4:18)
  16. Better Than I Am (3:31)
  17. Invest in Human Kindness Intro (0:39)
  18. Invest in Human Kindness (5:05)
  19. Not Doing Nearly Enough (4:05)
  20. Barry Barry Barry Intro (1:06)
  21. Barry Barry Barry (3:30)
  22. Recover When You Can (5:29)
  23. Lamb of God (5:53)
  24. Good Luck Over There (3:35)
  25. Chuck Flood (3:20)
  26. Dinner at Lavagna's Story (3:42)
  27. Dinner at Lavagna's (3:22)
  28. Girl by the Fence Intro (0:53)
  29. Girl by the Fence (3:51)
  30. Santos Intro (3:44)
  31. Santos (3:02)
  32. Tilly's Song Intro (6:11)
  33. Tilly's Song (3:29)
avatar van potjandosie
een nieuwe Chip Taylor 3-cd met liefst 33 songs inclusief de intro's. zijn zesde release in 5 jaar tijd.
hoop dat het meevalt met de "spoken words" en gesproken zang en dat zijn liedjes de boventoon voeren.

benieuwd of anderen bij voorbeeld Poles Apart of Tonio reeds iets over deze uitgave te melden hebben.

meestergitarist John Platania en de Noorse muzikant/producer Goran Grinni spelen i.i.g. weer mee.
heb een zwak voor de aimabele, sympathieke Chip Taylor, die nog herstellende is van "throat cancer" met een onzekere prognose. afhankelijk daarvan schijnt de inmiddels 84-jarige Chip dit jaar weer op tournee te willen gaan. Respect!

avatar van Poles Apart
potjandosie schreef:

Nog niet beluisterd potjandosie, maar dat gaat nog zeker gebeuren! Verbaas me wel over de tracklisting zoals die hier getoond wordt, volgens mij staan er slechts 11 nummers op dit album (althans op de versie die ik tegenkwam)?

avatar van Bartjeking
Ik heb ook de versie met 11 tracks gehoord en het is weer een typische Chip Taylor plaat (nogal logisch ook, want zou gek zijn om op zijn 85ste ineens met een metal-album te komen). Het betere l"ome zucht en steunwerk" (waarvan ik The Little Prayers Trilogy nog steeds ongeëvenaard vind).
Nadeel van dit nieuwe album is dat je na 2 luisterbeurten de verhaaltjes wel kent en het niet te skippen is.
Maar ik blijf trouw elke release luisteren en hoop dat deze sympathieke ouwe rot er nog een paar in het vat heeft zitten.