Hugh Masekela - Grrr (1966)

Zuid-Afrika
Jazz
Label: Mercury

1. U. Dwi (3:14)
  2. Zulu and the Mexican (3:22)
  3. Emavungweni (3:08)
  8. 'Kwa-Blaney (2:12)
  9. Mra (3:08)
  10. Phatsha-Phatsha (2:55)
Mssr Renard
Jazz uit Zuid-Afrika, maar opgenomen in New York.

Dit heeft een heel speciale feel. Heel vrolijk en speels. Dat zullen wel de Zuid-Afrikaanse invloeden zijn. Leuk lief leeuwtje op de trompet zorgen voor een lekker wild gevoel.

Ik kwam deze artiest tegen toen ik naar FIP jazz radio luisterde. Ik ben benieuwd wie dit nog meer kent, want ik vind het wel heel leuk. Niet zo zwaar en best wel feestelijk.

avatar van Mjuman
Mssr Renard schreef:
Jazz uit Zuid-Afrika, maar opgenomen in New York.

Ja zeg, we leven niet allemaal in een hutje op de hei, of in een joert in de steppe. Ken verschillende, iets latere albums van hem. Bovendien iedere jongere oudere met een beetje geheugen weet dit nog:

Hugh Masekela - Mandela (Bring Him Back Home) - live - YouTube

Mssr Renard
Merkwaardig dat meer dan de helft van zijn albums niet op deze website staan, en er is ook een ernstig gebrek aan stemmen en recensies bij de platen die wel op de site staan.

Een hoop werk te doen dus. Maar nu even niet.

avatar van Mjuman
Mssr Renard schreef:

Een hoop werk te doen dus. Maar nu even niet.

Dacht dat het aan mij lag, maar heb er idd 1-2 die niet op de site staan. Dat komt trouwens wel vaker voor, maar de lust tot toevoegen is me enigszins ontvloden

En stemmen op alles wat ik ken of heb, daar begin ik niet aan

Mssr Renard
De lust tot stemmen die zit er bij jou ook niet echt in, hahaha.

Nu is Musicmeter echt een rare afspiegeling van de werkelijkheid, als ik naar eindscores kijk. Maar misschien geeft het juist wel heel goed aan waar 40+ witte mannen nu erg graag naar luisteren

avatar van Minneapolis
Mssr Renard schreef:

Grazing in grass zal misschien een koebelletje doen rinkelen.

Zijn samenwerksels met Herb Alpert staan ook niet op de site.