X-Raided - Xorcist (1995)

Label: Black Market

1. Open tha Casket (0:59)
  2. I Ain't Dead Yet (5:24)
  3. Reckonize (5:11)

met Babe Reg en Lunasicc

4. Body Count (3:48)

met Da Misses

5. Collect Call (0:18)
  6. Check Your Bitch (5:06)
  7. Blaze Up (0:21)
  8. Wanna Get High? (5:47)

met Lunasicc

9. Unexplainable (1:09)
  10. Deuce-5 to Life (4:39)
  11. Unfukwitable! (3:51)

met Da Misses en Babe Reg

12. Liquor, Niggaz & Triggaz (5:43)

met Sicx en Brotha Lynch Hung

13. Done Deal (4:39)

met Da Misses

14. Brainz (1:02)
  15. With a Mask On (6:27)
  16. Mo' Brainz (0:52)
avatar van Jorge-E
Shit, je hoort hier duidelijk dat X zijn raps in de gevangenis doet. Op het album ignition was het wel van goede kwaliteit, maar hier is het gewoon heel onduidelijk.
Zonder gastartiesten zou dit hier een bijzonder saaie boel zijn.

Ik geef 3 sterren

avatar van Reint
Ik weet helemaal niks van deze vent, alleen dat zijn naam in relatie tot die van Brotha Lynch Hung wordt genoemd. Van BLH vind ik zijn vroege platen wel leuk. Blijkbaar zat X-Raided tijdens de opname van deze plaat in de bak, en zijn raps zijn ook hoorbaar door een telefoon opgenomen. De beats klinken eigenlijk ook alsof ze door een zijn afgespeeld voordat ze op de plaat zijn gemixed. Hi-fi-fans zijn dus gewaarschuwd.
Het songmateriaal varieert in kwaliteit, en de hele plaat uitzitten is voor mij niet heel prettig. Neemt niet weg dat er een paar sterke, rare en grappige tracks op staan, zoals het de betere Southern underground-albums van de jaren 90 betaamt.

Special mentions voor With a Mask On, Liquor, Niggaz & Triggaz, Body Count, de baslijn-beat op Recknoze, Da Misses op Done Deal de snare op Unfukwitable.