Nine 11 Thesaurus - Ground Zero Generals (2011)

1 stem

Label: The Social Registry

1. Intro (1:17)
  2. End of the World (3:04)
  3. Police Sirens (3:11)
  4. Rookie of the Year (4:11)
  5. Stressin' (5:05)
  6. Lost Memories (3:11)
  7. 16 Bars (4:24)
  8. Woo Ha! (1:02)
  9. Metal in My Body (3:57)
  10. The Executioner (3:42)
  11. Bondages (3:16)
  12. Nation to Nation (3:07)
  13. Pen vs. Brain (3:02)
  14. Free (3:08)
avatar van tnf
tnf
Dit is een nogal obscuur album dat op m'n pad kwam toen een radio-dj (van hiphop-show Oskoorland op Radio Campus Bruxelles - goed programma) opeens met de tweede track aan kwam zetten. Bij geen enkele track staan op Spotify aantallen luisteraars vermeld; ga er maar vanuit dat het er 14 jaar na de release nog steeds minder dan 1000 zijn.

Toch zit hier zit wel wat in. Het is de wat muzikalere, vriendelijker hiphop, mooi en apart geproduceerd. En relatief tijdloos qua muzikale ondertoon. Naast track 2 raad ik ook 7, 9 en 10 aan. Track 7 is op dit album btw bovengemiddeld stevig.

Achter elkaar gedraaid zit er best variatie in, in de zin van verschil tussen de afzonderlijke tracks. Die variatie had per track ook wel meer het geval mogen zijn; ze gaan ondanks de originele geluiden regelmatig net teveel hetzelfde door.