Turin Brakes - Spacehopper (2025)

Rock / Pop
Label: Cooking Vinyl

1. The Message (3:35)
  2. Pays to Be Paranoid (3:57)
  3. Spacehopper (3:10)
  4. Almost (3:31)
  5. Lullaby (3:17)
  6. Today (4:31)
  7. Horizon (3:29)
  8. Old Habits (3:34)
  9. Silence and Sirens (3:03)
  10. Lazy Bones (1:56)
  11. What's Underneath (6:33)
Al vanaf het debuut en ik ze live zag als voorprogramma van Travis draag ik Turin Brakes een warm hart toe, en warm is ook de perfecte omschrijving voor dit nieuwe album.

Het album is opgenomen in dezelfde studio als waar het begon met The Optimist Lp (Konk Studios).

Elf fijne, ambachtelijke liedjes. Geen onnodige toeters en bellen. Gewoon Turin Brakes waar ze goed in zijn.

avatar van EttaJamesBrown
Ik ken ze niet zo goed. Wel van een paar pareltjes uit het begin. Begin 2026 zie ik ze in VERA, dus op de inluisterlijst voor de komende maanden

avatar van Frenz
Long Distance is iig een nummer waar ik nog steeds kippenvel van krijg, deze maar eens checken dan

avatar van dix
dix
Goed dat ze er nog zijn maar auw, wat een afzichtelijke hoes.

avatar van Pinsnider
Wat Dix zegt.
En in Vera dus? Dat lijkt me een perfecte gelegenheid om weer eens die kant op te gaan.
Fijn om deze op de voorpagina te zien en met de bovenstaande recensie krijg ik ook zin om hem te luisteren op deze druilerige zondag....