Vague Lanes - Divergence & Declaration (2025)

Electronic / Rock

6. Eight Winters (4:24)
  7. At the Edge (5:14)
  8. Exo (5:12)
avatar van jeanmaurice
Ik begin met vier sterren, maar eigenlijk vind ik deze beter dan de voorganger dus dat kan zeker na meerdere luisterbeurten meer worden. Allereerst is dit wel muziek voor ingewijden, zij die thuis zijn in de donkerste soort darkwave, want het is loodzwaar mede ook door de zang die mij nog het meest doet denken aan Craig Lorentson van Lowlife. De muziek doet dat niet en is meer een mix van darkwave/shoegaze en industrial vanwege de nodige dosis electronics en zware drummachine die erin verwerkt is. In tegenstelling tot de voorganger zitten er ook wat meer uptempo nummers tussen, voor zover je het uptempo kan noemen in dit genre. Ik las in een recensie van het Vlaamse Dark Entries; 'geen muziek voor doetjes', en zo is het. Ik vind dit mooi maar behoorlijk stemmingsgevoelig. Voorlopige favorieten: Heptahedron en Cellophane. Hieronder een link van de recensie in Dark Entries.

Vague Lanes: Divergence And Declaration - Dark Entries - Online Muziek Magazine - darkentries.be

Divergence and Declaration | Vague Lanes - vaguelanes.bandcamp.com

Juul1998B, DjFrankie, Alicia, Chameleon Day, Killeraapje, Premonition.