Ozark Henry - August Parker (2025)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. In the Wild (3:19)
  2. Light (3:25)
  3. Eight (3:19)
  4. Pharaoh (4:15)
  5. 1970 (2:58)
  6. August Parker (2:35)
  7. Learn to Love Me (3:08)
  8. Christmas Eve (4:17)
  9. Martyr (3:23)

met Emily Vernaillen

10. King Kong (3:02)
  11. Dancer in the Dark (3:18)
avatar van dynamo d
Ah fijn, een nieuw album van Ozark Henry!

avatar van Monsieur'
Wat is Martyr een prachtig nummer zeg... Ik ben een groot fan van Ozark met aanvullende zangeressen zoals op Gold, en deze is zowaar dat niveau al. Heb hier enorm veel zin in.

Geweldig album dit, misschien wel zijn beste tot nu toe. Wel een serieuze kanttekening. De productie van het cd- geluid is zeer matig te noemen. Teveel doffe, minder heldere klanken. Had veel beter gekund. Erg jammer. De HD en atmos-versie onderscheiden zich behoorlijk. Gelukkig zijn deze via Qobuzz en Tidal te beluisteren, maar een bluray met atmos en high resolution stereo was bij dit album op zijn minst noodzakelijk. Heb de cd nu eigenlijk aangeschaft voor het boekje/artwork.

avatar van vinylbeleving
Toevallig was ik van de week zijn doorbraak album Birthmarks weer eens aan het luisteren, en zodoende kwam ik via The Soft Machine (ook mooi!) bij dit nieuwe album August Parker uit.

Dit klinkt wel als een verfrissende Ozark. De productie is wel heel erg anno nu, met mij soms iets te simpele electronische beats die zo uit een doosje lijken te komen. Sowieso lijkt er veel geprogrammeerd en klinkt dit album alsof er minder sprake is van live instrumentatie, en dat vind ik ergens wel jammer.
Want de live instrumentatie was altijd een van de dingen die me het meest aansprak in de muziek van Ozark Henry.
Maar toch klinkt August Parker wel als een mooi Ozark Henry album, ook omdat bepaalde muzikale elementen zoals strijkers en een harmonium(?) vaker terugkomen en het album qua sound er consistent klinkt.

Zo mooi als Birthmarks, The Sailor Not the Sea of The Soft Machine is dit niet. En Birthmarks blijft wel z'n beste. Maar het August Parker is wel een fijn herfst album waarop nog genoeg te ontdekken valt!