Winne - Mssyeh (2025)

3. Feis Forever (3:31)
  4. Adem (3:48)

met Sticks en Shadi

5. Oude Westen (5:22)
  6. Waar Heb Je het Over (3:34)

met RBDjan

7. Blaffer (4:52)

met Riico

8. Volgens het Boekje (3:28)

met Jordymone9 en Yurmaine

9. Melancholisch (3:17)
  10. Blaren (3:47)

met Gianski

11. Mental Health (3:02)
  12. Twee Voetstappen [Intro] (0:56)
  13. Twee Voetstappen (3:13)

met Maikal X

14. Alles Met een Reden (3:30)

met Adison en Maikal X

avatar van thomzi50
Grotendeels een ode aan Feis, wat ook naar voren komt in de titel. Daarmee wordt het een emotionele, maar niet klagerige plaat: Winne rapt warmbloedig, teder, soms voor mij iets te zalvend. Of zoet. Ik blijf bij hem soms de felheid van zijn vroegere werk missen. Maar dit zit wel zorgvuldig in elkaar. En: paar toffe gastoptredens en bijdrages, en ik moet nog vaker luisteren voor een echt oordeel over het geheel.

Overigens is dit Winnes eerste release die niet bij TopNotch verschijnt.

avatar van Nr.4
Sterk album. Had ik eigenlijk helemaal niet verwacht, maar de algehele sfeer en eerbetoon aan Feis vind ik mooi en verder ook sterke tracks met een toffere sound dan zijn tweede plaat.

avatar van Nr.4
Iemand een idee of deze nog een fysieke release krijgt? Of heb ik die al helemaal gemist?

avatar van Shelter
Heel mooi album, een ode die heel emotioneel en echt overkomt, nergens is het langdradig of over the top.

Mooie producties vooral, met veel wisselingen in en track, luister alleen al naar "Droomde ff", wat tevens voor mij een van de hoogtepunten is.

Feis Forever is ook een dope track en tevens een van de favorieten.

Adem, vooral wanneer die beat erin komt gaat het nivea omhoog, lekkere dikke beat. De zang vind ik wat minder maar heel storend is het ook niet. Oude Westen vind ik kwa tekst wel ok maar de productie is echt tof, die beat verandert een paar keer wat goed klinkt.

Waar Heb Je Het Over, ik ben verre van een fan van RBDjan maar ik moet zeggen hij komt echt goed op deze track. Ook geen over the top gansta stoer doenerij maar gewoon straight up lyrics. Als RBDjan nu eens een solo album maakt die meer leunt op kwalitiet dan braggin word ik wellicht zelfs fan.

Blaffer is vooral kwa lyrics goed in elkaar gezet, productie is wat minder maar niet super storend.

Volgens Het Boekje, ik vind die productie echt goed, lekker duister/donker. Harde beats. Refrein is mwah maar de lyrics zijn nice.

Melancholisch, toffe track met dope lyrics. Vooral het deel waar tig keer pijn in een line wordt gebruikt is pakkend.

Blaren, hele mooie productie alleen weer die zang, dat vind ik jammer. Productie heeft mooie wendingen en iets onheilspellend. Lyrics ook tof. Maar de zang maakt het van een 8 naar een 7.5

Mental Health, toffe beats. Kwa productie begint het nu wel wat op elkaar te lijken maar aan de andere kant het bijft zo ook een concept album. Normaal ben ik er niet zo van maar hier luistert het gewoon lekker weg.

2 Voetstappen is de enige track die een 6-je scoort. Productie vind ik niet tof, lyrics wel ok maar niet super. Dit keer het refrein juist wel mooi (deel met voetstappen) alleen die zang weer haalt het tempo eruit en ook het donkere van de track. Jammer had veel meer ingezeten.

Alles Met Een Reden, hele volle productie met toffe beat en bas. Ook komen de gastrappers heel goed.
Die zang is wel echt lelijk, de tekst is ook wat simpel bijna een kleuterrijm. Gelukkig telkens als er gespit wordt is de track weer een stuk beter. Vooral die bas sample vind ik erg nice.

Wat ik erg goed vind aan de plaat zijn de diepe teksten, los van dat het gericht is aan Feis kan je er zoveel thema's uithalen en krijg je echt een goed inzicht hoe Winne denkt, het leven analyseert en hoe zijn karakter is bij verdriet/verlies. Gewoon een meer dan goed project, ook de gastartiesten passen er op en vallen niet uit de toon. Deze plaat stond op 4 maar na meerdere keren te hebben geluisterd staat het nog steeds als een huis dus verhoog ik naar 4.5

avatar van Kos
Kos
Productie van Oude Westen is juist nice.

avatar van Nr.4
Ik houd echt van de twee afsluitende tracks. Kippenvel gisteren toen hij deze live deed met Maikal X en adison erbij.

avatar van Shelter
Kos schreef:
Productie van Oude Westen is juist nice.

Ja eens dat zei ik ook