Billy Harper - Black Saint (1975)

Jazz
Label: Black Saint

1. Dance, Eternal Spirits, Dance! (6:52)
  2. Croquet Ballet (13:02)
  3. Call of the Wild and Peaceful Heart (21:22)
Mssr Renard
Tony, ik wil meer van dit soort muziek, man.

Vanaf begin tot eind één tour-de-force van seventies post-bop, met een randje fusion. Goede saxofonist, die Harper, maar de hele band is on fire. Geen Strata-East lees ik, maar wel een ander indie-label. Jazz was al indie voor mensen wisten wat indie was.

Soledad
Hey ik ben er ook nog! Harper is de gezamenlijke grote liefde van Tony en mij

Mssr Renard
Soledad schreef:
Hey ik ben er ook nog! Harper is de gezamenlijke grote liefde van Tony en mij

Hij gaf een 5*. Maar tel mij daar maar bij op. Mijn recente post-Coltrane ontdekkingen (Clifford Jordan en Billy Harper) bevallen mij erg goed.

Het is alleen allemaal zo jammer, dat de streamingdiensten niet mee gaan in onze liefde. Al die oude lp's bij elkaar sparen is ook maar duur. Dit was de enige plaat die ik zo snel kon vinden op Spotify.

Maar blijf ze maar doorschuiven die tips!

Soledad
Ja hij Harper ben je wel snel op vinyl aangewezen. Enkele van zijn beste werken kwamen uit op Japans vinyl, label: Denon. Wel heel erg de moeite waard!

avatar van Tony
Mssr Renard schreef:
Hij gaf een 5*.

Deze staat zelfs in mijn Top 10. Maar is het daarmee het beste album van Harper? Hij steekt er in ieder geval niet ver bovenuit, want ik heb dat gevoel bij een handvol albums van Harper, afhankelijk welk album er op staat...