Dirkschneider - Balls to the Wall Reloaded (2025)

Duitsland
Label: Reigning Phoenix

1. Balls to the Wall (5:45)

met Joakim Brodén

2. London Leatherboys (4:00)

met Biff Byford

3. Fight It Back (3:44)

met Mille Petrozza

4. Head Over Heels (4:21)

met Nils Molin

5. Losing More Than You've Ever Had (4:52)

met Michael Kiske

6. Love Child (3:41)

met Ylva Eriksson

7. Turn Me On (5:17)

met Danko Jones

8. Losers and Winners (4:21)

met Dee Snider

9. Guardian of the Night (4:24)

met Tim "Ripper" Owens

10. Winter Dreams (5:03)

met Doro

Bij nummer 10 hoort nog te staan: Met Doro Pesch.

avatar van Edwynn
Waarom in hemelsnaam?

Ik heb ook niks met Doro maar bij de andere nrs. staat de gastzanger ook vermeld. Dus voor de volledigheid…

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Kanttekening van mijn kant, bij track 1 heb ik de gastartiest aangepast van Joakim Broden naar Joakim Brodén om de muzikale koppeling te vestigen met de zanger van Sabaton. Bij track 10 heb ik Doro een plaats aan deze dis gegeven. Eerlijk gezegd snap ik dit album ook niet, hij ging ook nooit meer Accept nummers zingen maar later... Artistieke vrijheid, blijheid dan maar?

Aantal gastartiesten maar ook met (volgens Dirkschneider – Balls to the Wall Reloaded - Discogs):
** Peter Baltes: bass
** Sven Dirkschneider: drums
** Dee Dammers en Andrey Smirnov: gitaar

Ik wil de link van deze clip jullie niet onthouden https://www.youtube.com/watch?v=6AxQKqzL_Fs
Hilarisch! (Waarom Pieter Cobelens in deze clip zit geen idee )
Waarom dan toch 4 sterren zult u zeggen, het knalt wel lekker door de speakers als je maar niet teveel in het gezang verdiept want die is in deze remake wel een beetje droevig.

avatar van Edwynn
Cactus1966 schreef:

Ik bedoel eigenlijk te vragen waarom deze hele exercitie nodig is? Udo kan toch zelf wel iets nieuws in elkaar knutselen? Zonde van de tijd en het geld, als je het mij vraagt.

Edwynn schreef:

Geen idee, ik ben waarschijnlijk ook de enige die deze cd heeft gekocht!

avatar van RonaldjK
Hoe is dit schijfje dan, Cactus1966? Ben je er content mee? Is het wat met alle gastzangers? Raak ik met bovenstaande berichten zowaar nieuwsgierig...

RonaldjK schreef:

Het origineel is niet te overtreffen dus dat maakt het opnieuw opnemen van deze nrs al lastig maar zoals ik hierboven ergens al heb aangegeven: het knalt wel lekker door de speakers als je maar niet teveel in het gezang verdiept want die is in deze remake wel een beetje droevig. (ik ben slecht in het tikken van een recensie daar zijn anderen veel beter in) We schieten dus met deze uitgave niet veel op en toch wilde ik m hebben. (Voer voor psychologen )

avatar van RonaldjK
Dank! Ben vorig jaar door de discografie van Accept gegaan en krasse knar Dirkschneider heeft toch echt wel wat. Ook al zingt ie nu werk waarvan hij eerder zei dat hij het nieeeeeeeeemal wieder zou zingen.

Ga 'm op een geschikt moment luisteren. Ben benieuwd naar hoe Biff, Mille Petrozza, Michael Kiske en Doro het eraf brengen (ja, ook haar hoor ik graag zingen).

Prima viering van het achtste lustrum na verschijnen van het ongeëvenaarde origineel uit 1983.
Teutoonse Metal van de bovenste plank.
Allesbehalve vernieuwend maar oh zo vertrouwd en lekker.
Biffy "Hit the Balcony" van die andere legendarische band doet leuk mee en mevrouw Pesch overtuigde in een antraciet verleden als frontvrouw van de band Warlock zelfs Lemmy.
Onnodig haar te dissen ondanks het feit dat zij later het spoor bijster raakte. Denk aan haar cover van A White Shade Of Pale.
Ik vind dit album een mooi verjaardagsfeestje met nostalgische metal die destijds prima gedijde naast het NWOBHM geweld.
Aanrader!