Marc Almond - Ruby Red (1986)

Alternatieve titel: Stained E.P

Label: Virgin

1. Ruby Red (3:37)
  2. Anarcoma (6:38)
  3. I'm Sick of You Tasting of Somebody Else (3:30)
  4. Broken Hearted and Beautiful (6:53)
  5. Jackal Jackal (Mustapha Tomb Stone Teeth) (6:05)
Hier staat Broken Hearted and Beautiful op wat ik beschouw als mijn favoriete Almond-song ooit.
Het was de bedoeling dat dit op Mother Fist and Her Five Daughters zou komen, maar daar werd vanaf gezien waardoor het hier terecht kwam.
Ook de andere nummers zijn de moeite meer dan waard, maar toch had ik het wel mooier gevonden als het op dat schitterende Mother Fist-album had gestaan.

avatar van reptile71
Deze hoesafbeelding is van de 7 inch single, op de EP versie staat onderaan 'Stained E.P'.

Laat ik nu net voor dat ene woordje de hoes niet willen corrigeren: mag jij doen

avatar van reptile71
Heb de alternatieve titel er al bij gezet, nu mag jij.

reptile71 schreef:
Heb de alternatieve titel er al bij gezet, nu mag jij.

Ik heb er een jaar mee gewacht

Ik heb het niet gedaan.

Nee dan doe ik het maar weer

Overigens vandaag op vinyl gedraaid (na lange tijd): blijft een heerlijke EP.

avatar van reptile71
Heb geen idee. Destijds vast wel gehoord, of een stukje ervan, maar Marc Almond is sowieso niet zo mijn ding. Mijn voorkeur gaat dan toch naar Magnum Almond.