De Pre Historie 1981 (1992)

Alternatieve titel: Oldies Collection

Belgiƫ
Label: BMG

1. Irene Cara - Fame (3:48)
  2. The Jacksons - Can You Feel It (5:58)
  3. Voggue - Dancin' the Night Away (3:10)
  4. Aneka - Japanese Boy (3:55)
  5. Kim Carnes - Bette Davis Eyes (3:42)
  6. Ultravox - Vienna (4:37)
  7. Kim Wilde - Cambodia (3:55)
  8. Grace Jones - I've Seen That Face Before (4:28)
  9. TC Matic - O La La La (3:16)
  10. Stray Cats - Rock This Town (3:25)
  11. De Kreuners - Zij Heeft Stijl (3:42)
  12. Duran Duran - Girls on Film (3:30)
  13. Visage - Fade to Grey (4:00)
  14. Champaign - How 'Bout Us (4:32)
  15. Lime - Your Love (3:43)
  16. Diana Ross en Lionel Richie - Endless Love (4:24)
  17. Madness - It Must Be Love (3:20)
  18. Roxy Music - Jealous Guy (6:11)
avatar van Toon1
Hé, de Pre Historie! Leuke jaaroverzichten waren dat, gepresenteerd door Guy de Pre op de BRT. Ik vond het vroeger een van de beste tv-programma's (het is al vaak heruitgezonden), ik keek er altijd graag naar. Mijn vader heeft alle cd's van 1960 tot en met 1989 (er zijn twee volumes van elk jaar). Daarnaast hebben we ook nog zowat elke aflevering op VHS .

Gaan alle volumes eindelijk op Musicmeter staan? Respect voor de toevoeger .

avatar van monique
stuk voor stuk goede nummers,

Popman
Toon1 schreef:

De Pre Historie gaat terug tot 1950 en er zijn drie volumes per jaar.

avatar van LucM
De Pre Historie heb steeds een goed programma gevonden zowel op de radio als op TV en die compilaties zijn goed samengesteld.
De 4 nummers die ik heb aangevinkt zitten toevallig achter elkaar : tracks 6 t.e. m. 9.

avatar van monique
Toon1 schreef:

Gaan alle volumes eindelijk op Musicmeter staan? Respect voor de toevoeger .

Dan is je vader een bofkont,volgens mij zijn deze verzamelaars niet meer in de winkel te koop,jammer want ik had ze graag toegevoegd aan mijn CD collectie

avatar van kaztor
LucM schreef:

Ik voeg hieraan toe: 2, 5, 10, 13, 17 en in mindere mate 4 en 12.

avatar van LucM
Alle nummers hier vind ik aardig tot uitstekend, enkel #16 is te honingzoet voor mij. Vol.2 en 3 vind ik wat minder wegens minder uitschieters.

avatar van kaztor
LucM schreef:
enkel #16 is te honingzoet voor mij.

#14 is ook een hachelijke onderneming voor het tandglazuur, maar 16 is inderdaad erger. Champaign heeft daarmee, herinner ik me, zowat het hele jaar mee op nr. 1 gestaan...

avatar van nico1616
Ik vind de Belgische bijdragen tenenkrullend. Als je de Kreuners en TC Matic tussen nummers zoals 'Fade to grey' en 'I've seen that face before' zet, dan merk je nogal een verschil. Arno en Walter Grootaerts kun je ook bezwaarlijk goede zangers noemen...
Aneka is het andere verplichte skip-nummer
Maar voor het overige best een redelijk jaar waar ik een zwak heb voor 2, 8, 12, 13, 14, 17 en 18.

avatar van LucM
Ik vind het nummer van TC Matic niet onder doen voor de meeste internationale hits in die tijd, integendeel, met name de intro en gitaarsound vind ik geweldig.