Mychael Danna - Felicia's Journey (1999)

1 stem

Canada
Score
Label: Milan

1. The Heart of a Child (2:00)

met Malcolm Vaughan

2. Titles (2:22)
  3. Lost in the City (0:59)
  4. Cooking Show (1:40)
  5. History (2:38)
  6. My Special Angel (2:46)

met Malcolm Vaughan

7. Mother (1:35)
  8. Factory Drive (0:50)
  9. Savage Garden (4:03)
  10. Message (7:18)
  11. Heart Strings (3:48)
  12. Lost Child (1:46)
  13. Pain Will Wash Away (8:47)
  14. Rest in Peace (3:26)
  15. My Special Angel (0:50)

met Bob Hoskin

neo
Was alweer de zoveelste samenwerking tussen Danna en regisseur Atom Egoyan. Traditioneel meets experimenteel. Het thema is mooi van opzet, steeds verder reikend naar de duisterheid van de film. Zo heb je daar de tradionele Ierse instrumenten, de prachtstem van sopraan Kate Crossan, wat botst met militair achtige geluiden. Dat Keltische element, wordt zo in ''Pain Will Wash Away'' en ''Message'' hevig verstoord door chaotisch orchestratie. 4 sterren

neo
Nu ik de film heb gezien komen er weer nieuwe dinge bij de Danna's score op cd enkel omhoog lift in kwaliteit.

De non-harmonie en herhalende composities zijn bedoeld voor Hilditch's obessieve gedachte gang die door blijft gaan als hij een kopje thee brengt bij Felicia of beiden rijdend in een auto met een visuele kalmte. De reis van Felicia wordt hierdoor gewelddadig, terwijl haar onschuld van flashbacks in Ierland kalm en rust alom zijn. Kate Crossan duid met haar stem op Felicia's dan nog onschuldige leven, met een emotionele uitzwaai naar haar zwangerschap. De mooie zwevende melodieen zijn er ook in twee soorten; Hilditch's zijn jeugd en huidige sitatuatie als kok geobsedeerd door de franse madame en haar na doend aan de hand van oude kookfragmenten. De flashback zijn vaak tonale en atonale stukken door elkaar, maar het sonische overheerst om de hypnose toestand van het karakter meer naar voren te laten komen. My Special Angel is bij hedendaags een sterk middel, wat de man's favoriete klassieker is, die ook nog een goede variatie krijgt door het karakter zelfs gezongen. De soap-achtige geluiden ervan zijn perfect voor zijn levensstijl. En Danna springt daar ook op in.

Zomaar wat dingen die mij te binnen schieten. Verhoogd naar 4.5 sterren