Paul Di'Anno - The World's First Iron Man (1997)

Label: MT

1. Living in America (4:48)
  2. Play That Funky Music (3:47)
  3. Forever (4:19)
  4. What Am I Gonna Do (3:34)
  5. I Ain't Coming Back No More (4:44)
  6. I'm All Shook Up (3:59)
  7. Caught Your Lie (3:40)
  8. Had Enough (4:11)
  9. Take These Chains from Me (4:10)
  10. Show Some Emotion (5:04)
  11. Remember Tomorrow [Live] (5:31)
  12. Wrathchild [Live] (2:56)
  13. Children of the Revolution [Live] (4:45)
  14. Phantom of the Opera [Live] (3:43)
  15. Sanctuary [Live] (2:41)
avatar van Dexter
De live tracks van Maiden zijn natuurlijk ontzettend overbodig, en verder zijn de nummers niet van ontzettend goede kwaliteit, maar een Play That Funky Music en Show Some Emotion zijn nog best goed

Joy
dianno speelde ooit in een of ander vuil gehucht en ik erheen

na 3 nummers schreeuwde de hele zaal - ok hooguit 45 man , maar wel massaal:

maiden maiden maiden!

zeer zichtbaar geirriteerd zette men de tonen in van prowler, en er volgende nog een 4 tal maiden nummers

daar bleef het eigenlijk bij want wat dianno daarna nog speelde van eigen werk werd simpelweg genegeerd en het publiek vond het na 45 minuten welletjes en zorgde zeer rumoerig voor vroegtijdig afblazen van dianno

beetje sneu wel, maar kheb wel gelachen

wat deze plaat daramee te maken heeft is dat ik denk dat geen hond ooit heeft zitten wachten op dit en waarom die bonustracks dan weer maiden werk is lijkt me heel duidelijk

de beste man heeft duidelijk moeite gehad met het succes van maiden na zijn vertrek

Nieuwstad
Joy schreef:

En zo is het. Dat blijkt ook uit zijn reacties tijdens interviews op de vraag waarom hij Iron Maiden verliet. De ene keer legt ie dat rustig uit, de andere keer wordt ie opeens heel erg kwaad.

avatar van Edwynn
Living in America van James Brown door niemand minder dan Paul Di'Anno is toch wel een kostelijke belevenis hoor. Ik stuitte er via Spotify op en ik vind het nog leuk gedaan ook. Het is buitengewoon energiek en zelfs swingend te noemen. Die lijn wordt helaas niet vastgehouden in het navolgende Play That Funky Music. Eigenlijk is het buiten die geinige cover allemaal maar matigjes. Zoals vrijwel altijd met Di'Anno. Daar verandert een handvol sufgespeelde Iron Maiden covers helemaal niets aan.

Ik vraag me wel af wanneer dit allemaal is vastgelegd. Dit klinkt te 80's voor iets uit 1997. Di'Anno probeerde in de 90's juist op de Panteratrein te springen.