Supersilent 7 is heftig, Supersilent 6 kent meer structuur en prachtige climaxen maar supersilent 5 is over de hele linie gezien meer ambient dan het werk dat ik van ze ken.. Een compilatie van 70 uur aan live opnamen is wat je krijgt bij het luisteren naar 5, en dat is in de late uren niet onverdienstelijk. Ze spelen nogmeer met stiltes dan op de voorgaande platen en ontdanks het gebrek aan daverende climaxen is het fijne muziek. 3 sterren, puur omdat ik de cd pas 2 dagen heb. uitzicht op meer
Deze supersilent release die overigens een selectie bevat van allerlei live uitvoeringen in verschillende zalen door de jaren heen klinkt flink anders dan wat ze hiervoor maakten. Veel subtieler en over het algemeen rustiger dan de oude plaatjes. Het grote nadeel aan deze release is dat het een stijl is die ze spelen, die ze pas op 6 helemaal weten te perfectioneren. Hier klinkt het veel minder zorgvuldig uitgevoerd en staat het allemaal nog in de kinderschoenen lijkt het wel. Maar opzich geen slechte schijf.
Mijn favoriete 'Supersilent' tot nog toe: zorgvuldig opgebouwd en met veel gevoel voor detail maakt de band een bezwerend ambient werkje. Dit groeit nog.
Ik heb '5' volgens mij al twee jaar niet meer geluisterd. In eerste instantie kon ik er weinig mee, en al helemaal niet toen ik deze samen kocht met het bloedmooie '6'. De donkere, minimale geluidscollages, het gebrek aan referenties en de weinige uitbarstingen maken dit wellicht de moeilijkste Superslient cd. Maar nu ik er volledig de tijd voor neem werpt het echt zijn vruchten af. Hoog volume, complete rust in huis eneen fijne zitbank maken het een hele mooie luisterevaring, Toch naar de 4*.