Frankie Miller - High Life (1974)

Label: Chrysalis

1. High Life (1:00)
  2. Play Something Sweet (Brickyard Blues) (3:38)
  3. Trouble (3:32)
  4. A Fool (2:51)
  5. Little Angel (3:15)
  6. With You in Mind (3:21)
  7. The Devil Gun (3:37)
  8. I'll Take a Melody (4:35)
  9. Just a Song (2:49)
  10. Shoo-Rah (2:50)
  11. I'm Falling in Love Again (4:06)
  12. With You in Mind (0:58)
avatar van Gert P
Op de 4 disc staat ook deze maar ook de original mix ibn stereo met ietwat andere volgorde en nummers.
Mooi uitgebrachte eerste 7 cd's met singles die nooit op cd verschenen zijn.

avatar van deedee
Ontzettend lekkere plaat van Frankie. Hij heeft een geweldige strot, die hij destijds met de nodige spiritualia onderhield. Deze plaat is geproduceerd door Alain Toussaint, die tal van New Orleans vriendjes mee laat doen, hetgeen het geheel enorm funky en swingend maakt.

Topper wat mij betreft is: Play Something Sweet (Brickyard Blues).

avatar van Droombolus
Wat een klasbak was Miller in deze fase van z'n loopbaan toch. Wel van het model "ruwe bolster/blanke pit", maar het gevoel kwam uit z'n tenen.

Na jaren van verstoffing kwam deze plaat eindelijk weer eens uit de kast, met dank aan de BBC miniserie Six Four waarin Devil Gun als titelmuziek gebruikt wordt .

De eerste kant is van ongekent nivo, de tweede kant ( vanaf voornoemde Devil Gun ) is gewoon goed. De kombinatie van de zakelijke R&B funk van Allen Toussaint met de vocale slijptol van heer Miller is een heel gelukkige. Hij maakt volop gebruik van de ruimte die de geweldige arrangementen van Toussaint hem bieden.

Tussen de ( hier niet vermeldde ) live bonus tracks staat dan ook nog een werkelijk fabeltastiese uitvoering van de ouwe Salomon Burke hazelnoot If You Need Me waarin Frankie zijn innerlijke Otis de vrije teugel geeft. Kippenvel gegarandeerd !