Frankie Miller - Dancing in the Rain (1986)

Label: Mercury

1. I'd Lie to You for Your Love (3:08)
  2. Do It Till We Drop (4:07)
  3. That's How Long My Love Is (2:53)
  4. How Many Tears Can You Hide (3:47)
  5. Dancing in the Rain (3:26)
  6. Shakey Ground (3:42)
  7. The Boys & the Girls Are Doing It (3:29)
  8. Game of Love (3:55)
  9. Gladly Go Blind (4:01)
  10. You're Puzzle I Can't Put Down (3:18)
avatar van vielip
Wat mij betreft het beste album van Frankie Miller! Heerlijke rocksongs die heerlijk wegluisteren. Het is gericht op een brede doorbraak, gezien de sound en de songs. Helaas is het er nooit van gekomen
Aan de muziek ligt dat echter niet want het spettert van begin tot eind. Natuurlijk staan er wel een paar mindere nummers tussen (The boys and girls are doing it en Do it till we drop) maar die zijn toch nog altijd goed genoeg om gehoord te mogen worden. Miller heeft op dit album trouwens ook een geweldige begeleidingsband om zich heen verzameld. Wat te denken van zwaargewichten als Brian Robertson, Simon Kirke en Neil Murray?! Verplichte kost voor liefhebbers van melodic rock. Wel moeilijk te vinden trouwens hedentendage, dit album! Wordt tijd voor een re-release wat mij betreft!!

Echt een album met een ziel, een doorleefd karakter, waar je voor valt of al snel een pleurishekel aan krijgt. Ikzelf heb een haat-liefde verhouding met deze plaat; prachtige, emotionele liedjes ( 4 en 9 ) worden afgewisseld met songs die ik niet snel meer zal laten voorbijkomen.

Bedankt voor de tip vielip, heerlijk album dit! Ik ga zeker opzoek naar meer lp's van de heer Miller. Het 2e nummer Do it till we drop ken ik van de groep: Witness - Witness (1988) - MusicMeter.nl die helaas maar 1 lp/cd uit hebben gebracht.
Voor mij staan er niet echt mindere nummers tussen, luistert heerlijk weg!
Op vinyl.