Marillion - Pulling Shapes Out of the Night (2025)

Alternatieve titel: The Making of Holidays in Eden

Label: Racket

1. Early Heart (3:25)
  2. Developing Heart (5:15)
  3. Crosby, Stills and Nash (3:07)
  4. Overloaded (2:31)
  5. Holiday Eyes (2:18)
  6. Pain and Heaven (2:24)
  7. Party Invitation (4:19)
  8. Partying Heart (2:00)
  9. Fading Away (2:29)
  10. Someone Can (3:41)
  11. Injury Time (2:57)
  12. Starting to Happen (2:06)
  13. Ballad (2:22)
  14. Being Someone Else (2:35)
  15. The Ultimate Gift (4:00)
  16. Atmospheric (2:28)
  17. Waiting on the Man (9:38)
  18. Living Colour Riff (0:57)
  19. How Does It Go (1:46)
  20. Starting the Collection (2:20)
  21. The Collector (4:14)
  22. Splintering Heart (7:18)
  23. Cover My Eyes (4:41)
  24. The Party (6:11)
  25. No One Can (5:24)
  26. Holidays in Eden (4:38)
  27. Dry Land (4:26)
  28. This Town (3:44)
  29. The Rakes Progress (2:38)
  30. 100 Nights (3:46)
  31. Waiting to Happen (6:26)
  32. How Can It Hurt (4:03)
  33. A Collection (4:03)
  34. You Don't Need Anyone (4:16)
  35. Come with Me (2:22)
  36. Impossible (4:01)
  37. Pop Song (3:25)
  38. Reactor 1 (3:30)
  39. This Town [Reprise] (2:05)
avatar van vigil
Ik volg musicborst en verhoog mijn stem met een halve ster naar 4*.

Dit is denk ik toch wel de "making of" waar ik me het meeste mee vermaak. Vooral CD2 is een hele fijne. Het originele album is qua productie wel hun meeste cleane denk ik en dat valt hier voor een groot gedeelte weg. Verder veel kleine muzikale veranderingen en tekstueel staat het ook nog niet zoals het destijds uitgebracht werd. Het is natuurlijk allemaal wel voor de echte freak
(please stop staring at me!) maar mij kan je wel blij maken met een aftellende Hogarth (of schreeuwen naar zijn companen dat er tijdens de titeltrack een double chorus aankomt) bij een refrein of solo.

Verder is het leuk dat de B kanten er ook bij staan in eerdere/alternatieve versies, het al (veel) langer bekende You Don't Need Anyone en zelfs een paar echte rarities om de cd vol te maken.

avatar van musicborst
Je hebt groot gelijk dat je mij volgt vigil, zou je vaker moeten doen!
Ben zelf helemaal geen fan van de "Making Of" serie, de meeste staan op 3, hooguit 3,5 sterren. Sommige ziten nog in het plastic maar deze vind ik wel de leukste. Ook omdat HIE gewoon een favoriet is van mij. Maar na 2x draaien gaat ook deze niet heel veel vaker gedraaid worden ben ik bang...